Het is koud, ik vind het koud… en wat wil ik als ik het koud heb. Juist soep. Heel veel soep. Mij maak je rustig gelukkig met een soepje met iets simpels er bij. Hij daarin tegen moet iets stevigs bij zijn soep eten. Een tijd terug had ik broodjes bij de Turkse bakker gekocht en hier gehaktstaafjes in gedaan met een heerlijk roomsausje. Dit was zo in de smaak gevallen dat ik dit keer besloot om huis gemaakte Subway broodjes te maken met een gehakt staaf en de champignon roomsaus er bij te doen.
Ooh wat was dit lekker!! De broodjes waren de volgende dag ook ontzettend lekker! Dit was dus voor herhaling vatbaar.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
Broodjes
- 600 Gram bloem
- 7 Gram droge gist
- 3 Gram zout
- 10 Gram suiker
- 1 Eetlepel olijfolie
- 30 Gram ongezouten roomboter gesmolten
- 30 Gram Griekse yoghurt
- 125 ml warme melk
- 125 ml lauw warm water
- Italiaanse kruiden
Vulling
- 250 Gram gehakt
- 1 Theelepel gehakt kruiden
- Scheutje olijfolie
- Paprikapoeder
- Bosje koriander
- 1 Ui
- 1 Rode paprika
- 250 Gram gesneden champignons
- 250 ML Kookroom
- 1 Theelepel ras el hanout Johnny de Boer
- 1 Groenten bouillon
- 125 Gram kruidenroomkaas
- 1 Groenten bouillon blokje
- 1 Eetlepel maizena
- Krop sla
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Begin als eerst aan de broodjes. Doe de bloem in een kom samen met de gist en de suiker aan de ene kant en het zout aan de andere kant. Voeg de olijfolie toe en smelt de roomboter. Voeg de roomboter toe, zo ook de Griekse yoghurt. Verwarm de melk lauw warm en voeg dit toe aan het deeg, voeg hierna ook meteen het water toe. Begin nu met het kneden van het deeg. Ik kneed het deeg in de deegmachine en laat deze 10 minuten draaien.
Het deeg is plakkerig, dit hoort!
Nadat het deeg goed gekneed is smeer je je handen in met zonnebloem olie en haal je deeg uit de kom. Maak een mooie bal van het deeg en smeer een andere kom in met zonnebloem olie. Doe het deeg hierin en laat het deeg gedurende 1 uur rijzen.
Nadat het deeg heeft gerezen vorm je kleine balletje van rond 60 gram. Druk deze hierna rechthoekig plat en rol het deeg op.
Leg de broodjes meteen op een beklede bakplaat met bakpapier. Smeer de broodjes licht in met melk en bestrooi ze met Italiaanse kruiden. Snijd er dan streepjes in. Laat de broodjes weer 20 min rijzen.
Na het rijzen kunnen de broodjes in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 15 min. Let er op dat ze mooi rood zijn als je er uit haalt.
Begin aan het gehakt. Kruid het gehakt met de gehaktkruiden en de paprika poeder, snufje zout er bij en een scheut olijfolie. Was de koriander en snijd deze fijn, voeg het toe aan het gehakt. Meng dit door elkaar en vorm gehakt staafjes. Leg deze dan even aan de kant.
Neem een ruime koekenpan en voeg hier olijfolie aan toe. Schil de ui, was deze en snijd hem in smalle reepjes. Was en ontpit de paprika en snijd de paprika ook in blokjes. Doe de ui in de koekenpan op een middelhoog vuurtje. Bak het gedurende 2 min. Voeg dan de paprika toe en bak het samen nogmaals 2 min. Voeg dan de champignons toe.
Voeg na 3 minuten de kookroom, de roomkaas, de groenten bouillon en ras el hanout Johnny de boer kruiden toe. Meng dit samen voeg dan de maizena toe en meng het nogmaals samen. Laat het geheel indikken gedurende 5 min. Roer het regelmatig om.
Bak de gehakt staven dan onder een grill af.
Beleg je broodje met sla, een gehakt staaf en een flinke lepel champignon room saus.
Klaar? Eet smakelijk!
[/checklist-box]
