Huisgemaakt brood, ik vind het oprecht heerlijk. Nu wil ik al een lange tijd panini maken. Dit is mij gisteren gelukt. Deeg nummer 1 was een complete mislukking, maar na mijn 2e poging is dit gelukkig wel gelukt!
Aangezien hij hier goed in de smaak is gevallen eten wij dit vanavond eer met iftar. Je kunt makkelijk het deeg verdubbelen meer maken en lekker in de vriezer doen. Ik heb de broodjes gevuld met huisgemaakte tonijn salade. Heerlijk!
Met een plakje kaas onder grill… daar maak je mij wel gelukkig mee.
Hieronder kun je het gehele recept doornemen.
Beschrijving
Wat heb je nodig
250 Gram bloem,
9 Gram gist
60 Gram ongezoute roomboter
15 Gram suiker
4 Gram zout
150 ml melk
Bereidingswijze
Doe de bloem in een kom en voeg hier de gist en suiker samen toe. Aan de andere kant voeg je het zout toe. Warm de melk op en voeg het toe. Kneed het deeg gedurende 10 min in de deeg machine of 15 min met de hand.
Vorm hierna 4 of 6 broodjes van het deeg. Leg de broodjes op een beklede bakplaat met bakpapier. Laat het deeg minimaal 1,5 uur rijzen op een warme plek.
Verwarm de oven voor op 190 graden en bak de broodjes in 20 min af. Smeer de broodjes niet in want ze gaan later in de grill.
Zodra de broodjes gaar zijn vul je ze naar keuze en doe je ze nog onder de grill.
Geniet er van.