Prep Time: 20 min Cook Time: 15 min Total Time: 1 hr
De bladeren aan de bomen beginnen weer erg mooi te kleuren, oranje, rood, geel, bruin en hier en daar nog wat groen. Naast de zomer is de herfst toch wel 1 van mijn favoriete seizoenen. Heerlijke baksels met appels, pompoen en zo veel meer.
Harsha is een traditioneel Marokkaans gerecht. Het wordt veel als ontbijt of lunch gegeten. Ook kan je dit maken voor bij de thee of koffie. Hieronder mijn recept.
Beschrijving
Wat heb je nodig
400 Gram fijne griesmeel
150 ML lauw water
130 ML zonnebloemolie
8 Gram zout
Bereidingswijze
Neem een schaal en doe hier de fijne griesmeel in, voeg de olie en het zout toe. Meng dit samen, voeg dan stap voor stap het water toe en meng dit tegelijk. Blijf het deeg kneden tot er een mooie bal ontstaat. Geef de griesmeel even tijd om te rusten en om het water goed op zich te nemen.
Strooi wat griesmeel in de koekenpan en doe hier de deeg op. Druk het deeg plat tot een cm of 3. Doe de koekenpan op een middelmatig vuurtje. Je wilt niet dat de Harsha aanbrand maar mooi gaar wordt van binnen. Bak de Harsha aan beide kanten mooi gaar aan. Kook wat eieren, zodra de Harsha gaar is dien je deze op met olijf olie of ongezoute roomboter. Een lekker glaasje muntthee erbij. Heerlijk!!
https://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2023/11/Shakshuka-1996-scaled.jpg25601707sihamdailyhttps://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2023/02/1-1.pngsihamdaily2023-11-12 17:17:572023-11-12 17:17:57Shakshuka met bonen
https://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2023/09/udon-1152.jpg960640sihamdailyhttps://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2023/02/1-1.pngsihamdaily2023-09-19 12:51:282023-09-19 13:11:01Noodles met gewokte groenten