Ramadan Mubarak lieve volgers.
Ik wens iedereen een mooie gezegende Ramadan toe. Moge Allah onze vasten accepteren en onze adi3a verhoren Insha Allah
Ameen
Vandaag begin ik met het delen van de gevulde harsha. Heerlijk voorbij de iftar. Kommetje soep erbij. Hieronder kun je precies lezen hoe ik deze heb gemaakt.
Beschrijving
Wat heb je nodig
400 Gram fijne griesmeel
150 ML lauw water
130 ML zonnebloemolie
8 Gram zout
La vache qui rit
Bereidingswijze
Neem een schaal en doe hier de fijne griesmeel in, voeg de olie en het zout toe. Meng dit samen, voeg dan stap voor stap het water toe en meng dit tegelijk. Blijf het deeg kneden tot er een mooie bal ontstaat. Geef de griesmeel even tijd om te rusten en om het water goed op zich te nemen.
Vorm nu 4 balletjes van het deeg met het zelfde gewicht. Ik weeg mijn deeg altijd af, dit doe ik omdat ik gelijke bolletjes wil. Neem een bolletje harsha en druk deze een beetje plat. Leg hier dan een la vache qui rit op. Vouw je harsha nu op.
Strooi wat griesmeel in de koekenpan en doe hier de deeg op. Druk het deeg plat tot een cm of 3. Doe de koekenpan op een middelmatig vuurtje. Je wilt niet dat de Harsha aanbrand maar mooi gaar wordt van binnen. Bak de Harsha aan beide kanten mooi gaar aan. Ga dan door met de volgende bolletjes harsha. Nadat ze allemaal gaar zijn kun je er wat honing overheen gieten.
Kook wat eieren, zodra de Harsha gaar is dien je deze op met olijfolie of honing. Een lekker glaasje muntthee erbij. Heerlijk!!
Geniet er van.