Er zijn van die dagen dat ik nog ingrediënten in huis heb die ik dan echt moet gebruiken in een gerecht anders beland het in de prullenbak. Zo had ik blikjes tonijn in de kast liggen en groenten mix in de vriezer.
Je kunt natuurlijk allerlei gerechten maken, ik heb er voor gekozen om de groenten en de tonijn samen te voegen en er een lekkere soort pizza brood van te maken.
Simpele soep er bij en dinner is served.
Vandaag deel ik dan dit heerlijke recept met jullie mee. Dit zou ook echt lekker kunnen zijn tijdens de ramadan.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
Het deeg:
- 210 ML melk
- 7 Gram gist
- 3 Eieren
- Halve theelepel zout
- 1 Theelepel suiker
- 450 Gram bloem
- 45 Gram ongezouten roomboter
De vulling
- 3 Blikjes tonijn met olijfolie
- 150 Gram tomatenblokjes met basilicum
- 400 Gram Mexico melange diepvries
- 1 Theelepel zout
- Halve theelepel zwarte peper
- Geraspte kaas
- Italiaanse kruiden
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Bereid als eerst het deeg voor.
Neem een ruime schaal en doe hier de bloem in. Voeg de gist en suiker aan 1 kant en de andere kant het zout.
Klop 2 eieren los met een vork en voeg dit toe aan de bloem. Verwarm de melk kort in de magnetron samen met de ongezouten roomboter en voeg dit ook toe.
Kneed het deeg gedurende 5 minuten in een deegmachine. Na 5 minuten stop je met het kneden en vet je een andere kom licht in met zonnebloem olie. Vorm een bal van het deeg, het deeg is vrij plakkerig schrik niet maar vet je handen gewoon een beetje in.
Het deeg mag in de ingevette schaal. Laat het deeg gedurende 45 minuten rijzen op een warme plek.
Terwijl het deeg aan het rijzen is kun je beginnen met het bakken van de groenten.
Doe de groenten in een koekenpan en voeg er wat olijfolie aan toe. Bak de groenten kort gaar en voeg er zout en peper aan toe.
Laat de groenten afkoelen, en lek deze uit.
Nadat het deeg is gerezen duw je het lucht eruit.
Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een dikte van 1 a 2 cm.
Smeer het deeg in met de tomatenblokjes. Lek de tonijn uit en verdeel de tonijn over het deeg.
De groenten mogen ook verdeeld worden over het deeg. Strooi geraspte kaas over de groenten.
Rol het deeg strak op en snijd er 3 hoekjes uit. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier en stapel de driehoekjes deeg in de bakvorm.
Laat je pizza brood nogmaals 20 minuten rijzen.
Klop een ei los en smeer het deeg in met eigeel. Strooi wat Italiaanse kruiden op het brood en bak het brood af gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Zodra het brood mooi rood is haal je deze uit de oven en laat je hem eerst gedurende half uur afkoelen.
Na een half uur kan je het brood uit de bakvorm storten.
Hierna kun je lekker gaan genieten.
Eet smakelijk.
[/checklist-box]