Ramadan special. De ramadan komt er aan en ik vind het heerlijk om alvast een beetje recepten uit te proberen, te perfectioneren voor de ramadan. Ik bedoel waarom ook niet. In het weekend maak ik graag broodjes en allerlei andere lekkere baksels. Smoothies en een soepje er bij en ik ben klaar. Vandaag deel ik dit heerlijke broodje met jullie mee.
De broodjes kun je makkelijk invriezen en later nogmaals opwarmen in de oven mocht je veel maken.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 550 Gram bloem
- 10 Gram gist
- 60 ml lauwwarm water
- 310 ml lauwwarme melk
- 70 Gram suiker
- 1 Ei maat L
- 60 Gram ongezouten roomboter
Topping
- 4 Knoflookteentjes
- Geraspte kaas
- Kwart theelepel zout
- Bosje peterselie
- 60 gram gesmolten ongezouten roomboter
Vulling
- 2 Uien
- 2 rode paprika’s
- 2 Wortelen
- 1 Theelepel zout
- 1 Theelepel kerriepoeder
- 1 Theelepel gemberpoeder
- 1 Theelepel paprikapoeder
- 250 gram kipfilet
- Olijfolie
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Voeg de 60 ml water toe aan een glas, voeg hier 1 theelepel water aan toe en de gist. Roer dit met een lepel en dek af met een bordje. Laat het gedurende 10 minuten staan.
Verwarm de melk lauw warm samen met de suiker en ongezouten roomboter. Voeg dan de melk toe aan de bloem, zo ook het gist mengsel en het ei. Meng dit deeg kort tot een bal en laat het dan gedurende 15 minuten staan.
Kneed het deeg dan gedurende 5 minuten in een deegmachine. Vorm dan een mooie bal en laat het deeg gedurende 2 uur rijzen.
Ondertussen begin je aan de vulling.
Schil de ui, was deze en snijd hem in kleine blokjes. Zet een ruime koekenpan op het vuur met wat olijfolie en voeg hier de uien aan toe. Ontpit de paprika en snijd de paprika in blokjes. Doe het zelfde met de wortelen. Bak de groenten rustig gaar. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en voeg dit toe aan de koekenpan. Voeg de bovenstaande kruiden en het zout toe en meng dit samen. Zodra de groenten en kipfilet gaar zijn laat je het rustig afkoelen.
Nadat het deeg heeft kunnen rijzen verdeel je het deeg in 10 balletjes.
Rol het balletje deeg plat met een deegroller snijd aan de bovenkant enkele keren het deeg in met een scherpe mes. Voeg een eetlepel vulling toe en strooi er wat geraspte kaas overheen. Vouw je broodje nu dicht.
Laat de broodjes nu nogmaals 1 uur rijzen.
Bereid je topping voor.
Smelt de ongezouten roomboter, pers de knoflook uit. Voeg een kwart theelepel zout toe en hak de peterselie fijn. Voeg dit toe aan de ongezouten roomboter.
Nadat de broodjes zijn gerezen smeer je deze in met de ongezouten roomboter en knoflook. Strooi er nogmaals geraspte kaas over.
Bak de broodjes dan af gedurende 30 min op 180 graden in een voorverwarmde oven. Wanneer de broodjes mooi roodbruin zijn kun je ze uit de oven halen en deze rustig af laten koelen.
Geniet er van.
[/checklist-box]