Ramadan betekend gewoon bladerdeeg hapjes op tafel. Ik ken geen gezin die dit zeker 1 x in de Ramadan maakt. Mijn moeder maakte dit elk jaar. Als het niet een mix van gehakt met groenten was, was het wel tonijn met groenten of kip met groenten. Ook deze variaties zijn favoriet hier in huis.
Dit keer ben in gegaan voor de gehakt variant. Bladerdeeg hapjes zijn makkelijk, snel en lekker. Ideale hapje voor bij je soep. Lees dit recept snel door en ga dit lekker maken, het is echt lekker I promise.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 200 gram rundergehakt
- 2 rode uien
- 1 Prei
- 1 Rode paprika
- 1 Groene paprika
- 1 Theelepel paprikapoeder
- 1 Theelepel gehakt kruiden
- 1 Theelepel zwarte peper
- 1 Theelepel zout
- 10 Bladerdeeg bellen
- Geraspte kaas
- Olijfolie
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Neem een ruime hapjespan en voeg hier een scheut olijfolie aan toe. Rul het gehakt kort.
Schil de uien en was deze, snijd de uien in kleine blokjes. Voeg dit dan toe aan de hapjespan. Bak de uien samen met het gehakt.
Ontpit de paprika’s en was deze, snijd ook de paprika ook in kleine blokjes. Voeg dit toe, snijd de prei in smalle reepjes en voeg dit ook toe aan de pan. Bak alles samen.
Voeg de paprikapoeder, gehaktkruiden, zwarte peper en zout toe aan de pan, meng dit goed samen met een houten spatel. Zodra de groenten en gehakt gaar zijn laat je dit goed afkoelen.
Haal de bladerdeeg uit de verpakking en laat het even ontdooien. Vul de bladerdeeg bellen dan met de vulling en strooi er geraspte kaas overheen. Vouw het plakje dicht en leg je hapje op een beklede bakplaat met bakpapier. Vouw je bladerdeeg naar desgewenst vorm.
Smeer de hapjes in met eigeel, strooi er gewenst wat geraspte kaas overheen.
Bak de hapjes in een voorverwarmde oven op 170 graden gedurende 25 minuten. De hapjes zijn haar zodra deze mooi roodbruin is.
Laat ze hierna kort afkoelen voor je deze van de bakplaat haalt.
Geniet er van.
[/checklist-box]

