Vorige week had ik nog een bloemkool staan en wist dus niet wat ik er mee aan moest.
Aangezien mijn inspiratie gewoon 0 was ben ik op insta gaan scrollen, wie kan er heerlijke soep recepten hebben met bloemkool in verwerkt. Al snel kwam ik op het idee om op de Instagram pagina te kijken van To the Moen .
En ja hoor 2 posts verder spotte ik deze overheerlijke bloemkool zoete aardappel soep. Bloemkool in huis check, zoete aardappel even gaan kopen zo ook de kokosmelk. Deze combinatie moet gewoon lekker zijn. And yes Muna didnt dissapoint. De soep was zo lekker romig en vullend tijdens iftar.
Veel vinden dat harrira een must is elke Ramadan, daar ben ik het niet mee eens. Ik wissel graag af en hoef niet elke avond aan de harrira te zitten. Me and my veggie soup are very happy.
Maar goed terug naar het recept van Muna. Ik vind dat je deze gewoon moet maken!
Het enige wat ik aan de ingrediënten lijst heb toegevoegd is een groenten bouillon blokje.
Verder is het helemaal Muna’s recept.
You all must try this. Lees snel verder voor het recept.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 400 Gram bloemkool roosjes
- 2 Grote zoete aardappels
- 2 Rode uien
- 3 Eetlepels olijfolie
- 3 Teentjes knoflook
- 1 Theelepel korianderpoeder
- 1 Theelepel komijn poeder
- 1 Theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar eigen smaak
- 1 Groenten bouillon
- 200 ML kokosmelk
- 400 ML water
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil en was de zoete aardappelen en uien, snijd deze dan in partjes. Voeg deze toe aan de bakplaat. Verdeel de bloemkool in roosjes en was deze, voeg de bloemkool dan ook toe aan de bakplaat. Schil de knoflook en voeg dit ook toe.
Voeg de olijfolie toe aan de groenten samen met de kruiden, zo ook de zout en peper naar hoe jij het lekker vind.
Meng alles een beetje samen en doe de bakplaat in de oven gedurende 15 minuten ( prik in de zoete aardappel en check of deze gaar is )
Zodra de zoete aardappel gaar is voeg je alle groenten toe in een soeppan samen met 400 ml water en 200 kokos melk. Breng de groenten aan de kook en voeg de groenten bouillon toe.
Kook de groenten in een minuut of 30 gaar en pureer de soep met een staafmixer.
Serveer met verse koriander of chili vlokken.
Geniet er van.
[/checklist-box]