Soms heb je zin in een ovenschotel, helaas mag je met koolhydraat arm het liefst geen aardappelen. Ik heb er voor gekozen om 3 soorten groenten te nemen en hier een ovenschotel van te maken. Ik heb er van genoten.

Recept is voor 1 persoon
Aantal Koolhydraten: 11,7 Gram

Beschrijving

Wat heb je nodig

50 Gram bloemkool

50 Gram broccoli

50 Gram wortelen

50 Gram Vivera vegetarische kipstukjes

2 Eieren

30 Gram creme fraiche

Snufje peper

Geraspte Mozzarella

 

Bereidingswijze

Vooraf je begint je kunt natuurlijk extra groenten toevoegen maar hierdoor gaat de koolhydraten waarde wel omhoog.

Weeg de groenten af. Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes.  Was beide groenten. Schil de wortel, was deze en snijd hem ook in blokjes. Neem een stoompannetje en stoom de groenten in 10 a 15 min gaar.

Neem een klein schaaltje en kluts hier de eieren in, weeg de creme fraiche af en voeg het toe aan de eieren. Kluts alles goed samen. Voeg voor wat pittigheid de zwarte peper toe. Zodra de groenten beetgaar zijn voeg je de groenten toe aan een 1 persoons ovenschaaltje.
Neem een klein koekenpannetje en bak hier de vivera kipstukjes kort in. Een minuut of 3 is voldoende. Voeg dit dan ook toe aan e ovenschaaltje.

Doe hierna je eimengsel boven je groenten en kipstukjes en strooi er indien gewenst mozzarella of geraspte kaas boven. Je ovenschaal kan in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 15 min.

Zodra het ei is gebakken in de oven en de kaas is gesmolten kun je het gerecht opdienen en genieten.