Laatste tijd deel ik veel bak recepten dus het is weer tijd voor een lekkere avond maaltijd gerecht.
Dit keer deel ik een lekker curry recept. De curry van koro is vegan maar het gerecht niet.
Mocht je er voor kiezen om je gerecht compleet vegan te maken kun je er voor kiezen om de kip weg te laten of dit te vervangen met vegan kip stukjes, het is net wat je zelf lekker vind.
Wij zijn thuis echt rijst eters dus rijst staat zeker elke week op tafel. Gezien je er ook lekker mee kunt variëren kan je dan ook wekelijks een ander gerecht op tafel zetten.
Wil je dit maken, lees dan het recept door.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 1 Ui
- 1 Rode paprika
- 2 Teentjes knoflook
- 150 Gram sperziebonen
- 200 Gram kipfilet
- 400 ML kokosmelk
- 250 Gram kikkererwten uit blik
- 1 Eetlepel vissaus
- Halve theelepel zout
- 50 Gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 Limoen
- 3 Volle eetlepels koro groene curry
- 1 Theelepel sambal
- 250 Gram basmati rijst
- Klein bosje koriander
- Scheut olijfolie
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Neem een ruime koekenpan of en voeg hier een scheut olijf olie aan toe. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg dit toe aan de koekenpan, zet de koekenpan op een laag tot middelhoog vuurtje en bak dit langzaam.
Schil de ui, was deze en snijd de ui in blokjes, voeg de ui toe aan de kip.
Ontpit de paprika en snijd de paprika ook in blokjes, de paprika mag direct bij de ui.
Bak de ui samen met de paprika, breek de sperziebonen door midden, was deze en voeg het toe aan de pan. Bak de groenten samen met de kip rustig gaar.
Na een minuut of 5 lek je eerst de kikkererwten uit en voeg je dit toe aan de pan. Voeg de basterdsuiker, vissaus, zout en sambal toe. Giet de kokosmelk er bij en voeg ook de curry toe. Roer het een beetje om zodat alles goed verdeeld wordt. Pers je limoen uit en voeg het sap toe aan de curry. Roer het nogmaals goed om en zet je fornuis wat lager om het even te sudderen. Was de koriander, hak deze fijn en strooi wat koriander op de curry.
Kook ondertussen de rijst gaar. Je kunt er voor kiezen om ondertussen ook wat naanbrood te bakken. Recept van het naambrood kun je hier vinden.
Nadat je rijst gaar is gekookt kun je het gerecht serveren, garneer met wat extra koriander mocht je dit lekker vinden.
Geniet er van.
[/checklist-box]


