Prep Time: 20 min Cook Time: 15 min Total Time: 1 hr
De bladeren aan de bomen beginnen weer erg mooi te kleuren, oranje, rood, geel, bruin en hier en daar nog wat groen. Naast de zomer is de herfst toch wel 1 van mijn favoriete seizoenen. Heerlijke baksels met appels, pompoen en zo veel meer.
Afgelopen week was het bloedheet, wat eet je dan… Het liefst drink ik dan alle flessen Sourcy leeg die een bestaan… tijdens warme dagen heb ik geen zin om te koken en a helemaal niet om warme gerechten te maken. Een salade is dan ook ideaal! Het vult is fris en gewoon lekker!
Beschrijving
Wat heb je nodig
500 Gram vlinderpasta
1 Broccoli
200 Gram Apetina Fetakaas blokjes
Cherrie tomaatjes
250 Gram gerookte zalm
1 Oranje paprika
1 Gele paprika
4 Eetlepels citroensap
2 Eetlepels honing
1 theelepel geraspte verse gember
3 Eetlepels rijstolie
Handjevol walnoten
Bereidingswijze
Snijd de broccoli in kleine roosjes, was de broccoli en doe deze in een pan met ruim water. Kook de broccoli in 8 a 10 min beetgaar.
Neem een andere pan vul deze ook met water en zet hem op het vuur. Zodra het water begint te koken voeg je de pasta toe.
Was de paprika en snijd deze in blokjes, was de cherrie tomaatjes en halveer ze. Lek de kaasblokjes uit. Voeg dit allemaal aan een schaal.
Maak je dressing, pers de citroen uit en voeg 4 eetlepels toe aan een schaaltje. Voeg hierna de rijstolie en de honing toe. Verwijder de schil van de gember was de gember en rasp deze. De gember kun je toevoegen aan de citroen honing dressing.
Zodra de pasta gaar is lek je deze uit. Het zelfde doe je met de broccoli. Voeg de broccoli toe aan de pasta. Laat het nu eerst afkoelen voor je de paprika’s, cherrietomaatjes en de feta blokjes toevoegt. Snijd de gerookte zalm in reepjes en voeg het ook toe samen met de walnoten. Eindig met de dressing en hussel alles goed samen.
Doe de salade even in de koelkast voor een minuut of 10. Koud is de salade het lekkerst!