Hoe gaaf is deze trend!!!
Deze ontzettend leuke cake hearts zie je echt overal!! Aangezien ik een toffe samenwerking heb met Bouwhuis Baktotaal hebben we samen besloten om deze Valentijn geo cake hearts te maken. Dit recept heb ik met hun brand new cake red velvet mix gebakken. Dit is geen must, je kunt ook mijn red velvet recept nemen en de cake bakken. Het recept kun je hier vinden. Je maakt alleen de cake en voegt er dan de roomkaas aan toe. Mocht je hem zoeter willen hebben voeg je 100 gram gesmolten witte chocolade aan toe.
Het recept wat je hier onder leest is het recept die ik voor Bouwhuis heb mogen maken.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig:
- 200 Gram red velvet bakmix brand new cake
- 2 Eieren maat M
- 50 Ml zonnebloem olie
- 100 Ml water
- 125 gram roomkaas
- 300 gram witte smelt chocolade brand new cake
- 300 Gram ruby chocolade brand new cake
- Kleur poeder Pearl white
- Sprinkles golden dust
- Sprinkles dancing queen
- Chocolate chips brand new cake
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Bereid de red velvet voor.
Doe de eieren in een kom en voeg hier de bakmix, olie en het water toe. Mix gedurende 5 minuten.
Bekleed de gewenste ronde bakvorm in met bakpapier en giet het beslag erin. Bak de cake gedurende 35 min gaar op 180 graden.
Je kunt de cake controleren of hij gaar is door er een saté prikker in te steken. Komt deze er schoon uit dan is je cake gaar, zo niet laat hem dan even doorvaren.
Zodra de cake gaar is haal je deze uit de oven en laat je hem compleet afkoelen.
Smelt de Ruby en de witte chocolade au bain Marie. Voeg 3 lepels chocolade toe aan de mal in elk hartje en smeer deze aan alle kanten goed in. Laat de chocolade uitharden in de koelkast.
Zodra de cake goed is afgekoeld verkruimel je deze en voeg je de roomkaas toe. Meng het geheel goed tot je een mooie bak kunt vormen. Voeg dan de bak vaste chocolate chips toe en meng het nogmaals.
Zodra de chocolade in de vormpjes zijn uitgehard voeg je balletjes cake toe aan de vorm en druk je deze goed plat. Giet hier dan nogmaals de chocolade overheen. Schraap de zijkanten mooi schoon. Zodat het hartjes vorm goed zichtbaar is. Laat de chocolade hartjes nogmaals in de koeling harden.
Na 30 min zijn ze goed afgekoeld.
Verwijder de chocolade hartjes uit de mal en decoreer naar keuze.
Doe wat gesmolten chocolade in een spuit zak en spuit er smalle streepjes chocolade over je hart. Decoreer met de sprinkles. Je kunt er ook voor kiezen om te kleuren met eetbare stift. Wat je zelf leuk vind.
Geniet er van.
[/checklist-box]




