Mijn desserts voor mijn bezoek moeten altijd anders zijn. Op de een of andere manier vind ik het leuk om ze steeds iets nieuws te serveren. Zo heb ik dat gedaan met de swiss roll cake. Een heerlijke luchtige cake die iedereen kan maken. Hieronder lees je hoe je dat moet doen.

Beschrijving

 

Wat heb je nodig

4 Ei geel

4 Eiwit

100 Gram suiker

100 Gram bloem

1 Vanillesuiker

1 Eetlepel aardbeien siroop

Snufje zout

500 ML slagroom

100 gram poedersuiker of meer naar keuze

Aardbeien

Bramen

Frambozen

Perzik in blik

Rode Besjes

 

Beschrijving

Neem 4 middelgrote eieren. Scheid het eiwit van het eigeel. Neem een kom en doe hier de eigeel samen met de suiker. Begin het geheel te mixen. Mix gedurende 10 min. Het eigeel wordt een lichtgele dikke massa. Dit hoort ook. Voeg de vanillesuiker en siroop al mixend toe. Nadat je klaar bent met mixen zeef je de bloem erboven. Meng dit nu samen met een garde. Dit hoef je dus niet te mixen. Neem een vetvrije kom en doe hier de eiwitten in. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Zodra de eiwitten stijf zijn voeg je dit toe aan je ei bloem mengsel.

Vouw dit met een spatel. Je moet er dus niet al te snel door heen gaan maar voorzichtig vouwen anders sla je alle lucht eruit. Als het 1 geheel is bekleed je een bakplaat met bakpapier en doe je hier je beslag op. Bak de rolcake gedurende 15 min op een voorverwarmde oven op 180 graden.

 

Nadat de cake gaar is laat je deze eerst een uur of 2 afkoelen. Begin dan aan het kloppen van de slagroom, voeg hier ook de poedersuiker aan toe. Voeg meer poedersuiker toe indien nodig qua smaak. Als de slagroom mooi stijf is doe deze dan voor een minuut of 20 afgedekt in de koelkast. Haal de rolcake uit de bakplaat en leg er een natte doek overheen. Theedoek moet niet druipend nat zijn maar wring deze goed uit. Rol de cake met doek en al op en laat het even 5 min staan. Rol hem hierna uit en besmeer deze met de slagroom. Hierna kun je de rolcake in plakken snijden. Spuit wat slagroomswirls op de topping en decoreer met de bovengenoemde fruit.

Dit is een heerlijk en makkelijk dessert voor je gasten.

 

Geniet er van.