Voor Foodies magazine heb ik 3 gerechten mogen ontwikkelen die in het tijdschrift werden geplaatst.
Onwijs gaaf natuurlijk, ik heb hier zo van genoten om mijn eigen gerechten op papier in een tijdschrift te zien.
Naast het onwtwikkelen van de recepten mogen we ook 2 recepten uit het magazine zelf kiezen en deze plaatsen op onze socials. Ik heb gekozen voor 2 simpele gerechten, de Mexicaanse rijst en blondies.
Bij de rijst heb ik wat ingrediënten toegevoegd om hem net iets meer Siham te maken. Deze rijst moet je oprecht maken want het is heerlijk. Een makkelijk en snel gerecht die in een mum van tijd op tafel staat. Lees snel door voor het recept.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 2 Eetlepels olijfolie
- 2 Uien
- 2 Geperste teentjes knoflook
- 1 Groene peper
- 1 Groene paprika
- 1 Rode paprika
- 2 Eetlepels chipotle pasta
- 200 Gram basmati rijst
- 400 Gram tomatenblokjes basillicum
- 250 ml water
- 1 Groenten bouillon
- Klein blikje mais
- 1/2 Limoen
- Bosje fijn gehakte koriander
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Doe de olijfolie in een hapjespan.
Schil de ui, was deze en snijd de ui in blokjes. Verwijder de pitjes in de paprikas en peper en snijd deze in blokjes.
Zet de pan op een middelhoog vuurtje en voeg de uien, paprika’s en peper toe aan de pan. Bak dit rustig, pers de knoflook en voeg dit ook toe aan de pan.
Voeg de chipotle pasta toe en meng dit samen met een houten spatel. Bak dit gedurende 2 minuten. Voeg hierna de tomatenblokjes en water en groenten bouillon toe.
Was de rijst en voeg dit toe aan de pan, roer alles door elkaar. Dek de pan af met de deksel en laat de rijst langzaam gaar koken.
Zodra de rijst gaar is, was je de koriander, hak je deze fijn en garneer je de rijst met de koriander.
Knijp de limoen partjes over je rijst voor wat extra smaak.
Geniet er van.
[/checklist-box]