Wij willen altijd graag veel uitproberen als het gaat om het cullinaire gebied. Ik ben geen pro maar vind het zeer zeker leuk om met eten te varieren. Ook op het werk kunnen ze dit goed waarderen. Afgelopen woensdag heb ik Surinaamse bami voor ze gemaakt. Wat enorm goed in de smaak is gevallen.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig

1 Theelepel Faja Lobi bami trafasi

250 Gram kipfilet

1 Blikje tomatenpuree

300 Gram sugarsnaps

1 Rode paprika

1 Winterpeen

1 Rode ui

1 Theelepel Fajalobi trassi trafasi

6 Eetlepels Ketjap manis

4 Eetlepels soja

1 Groentenboullion

Bereidingswijze

Neem een ruime wokpan en voeg hier wat olie aan toe. Neem een ruime pan en vul deze met water doe hier de spaghetti in kook de spaghetti in 10 min gaar.

Schil de ui, was deze en snijd hem in reepjes. Ontpit de paprika, was deze en snijd hem in blokjes. Doe de ui en de paprika in de wokpan en zet het op het vuur. Voeg het tomatenpuree blikje toe. Was de sugarsnaps en voeg het toe aan de pan. Schil de winterpeen en was deze, snijd hem dan in blokjes en voeg het ook toe aan de pan. Zet de pan op een middelmatig vuurtje en wok het kort. Snijd de kipfilet in stukjes en bak het mee met de groenten. Voeg hierna de groentenbouillon  toe en wok alles samen. Voeg hierna de faja lobi bami en de faja lobi trassi toe. Meng alles goed samen en voeg dan de ketjap en de soja saus toe. Meng het geheel samen. Zodra de spaghetti gaar is lek je deze uit en voeg het aan de wokpan. Meng alles tot 1 geheel en je kunt het gerecht opdienen.

 

Geniet ervan.