Lasagne Bolognaise, Lasagne met rode saus, Lasagne met spinazie of zalm. Lasagne kun je maken op verschillende manieren. Ik heb er dit keer voor gekozen om Lasagne met rode saus te maken. Hieronder kun je het gehele recept vinden.

Beschrijving

 

Wat heb je nodig

1 Pak Lasagne bladen

600 Gram macaroni en spaghetti groenten

Witte champignons

2 Theelepels Italiaanse kruiden

1 Theelepel Paprika poeder

1 Theelepel Chillivlokken

2 Groentenboullion

300 Gram gehakt

Olijfolie

250 Gram Tomato frito knoflook

500 Gram tomatenblokjes

Geraspte kaas

 

Bereidingswijze

Neem een ruime wokpan en voeg hier een scheutje olijfolie aan toe. Zet de pan op het vuur. Voeg het gehakt toe en rul het kort. Voeg hierna de macaroni groenten toe aan de pan. Was de champignons en snijd ze in plakje, voeg ze dan ook toe aan de pan. Bak alles dan goed samen, voeg hierna alle bovenstaande kruiden toe. Meng het geheel samen en voeg de tomatofrito en de tomatenblokje toe aan de pan. Laat alles nog 10 min door bakken.

Neem nu een ruime ovenschaal en leg hier de eerste laag van de lasagnebladen in. Doe hier een laag saus bovenop en dan weer de bladen, ga door met stapelen en eindig met de saus. Als de saus op is bestrooi de ovenschotel met geraspte kaas.
Doe de lasagne nu in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 30 min. Door het vocht van de saus worden de bladen vanzelf gaar.

Na 30 min kun je opdienen en genieten van je gerecht.

Geniet er van.

 

Liefs,
Siham