Homemade broodjes is altijd een betere keus. Waarom niet lekker zelf maken op een heerlijke zondag als je niets te doen hebt en bedenkt om eens lekker tijd in de keuken door te brengen.
Dit is precies wat ik dacht toen ik dit besloot te maken.

Na heerlijk uitgeslapen te hebben, kwam ik op het idee om eens lekker homemade pita broodjes te maken. I did and achieved. Uiteraard deel ik graag het recept met jullie mee.

Beschrijving

Wat heb je nodig:

320 Gram bloem

15 Gram suiker

7 Gram gist

10 Gram zout

2 Theelepels olijfolie

Fijne griesmeel

240 ML lauwwarm water

 

Vulling
250 Gram gehakt

2 Uien

2 Paprikas

Geraspte wortelen

Komkommer

Ijsbergsla

1 Theelepel knoflookkruiden

1 Theelepel paprikakruiden

1 Theelepel vleeskruiden

1 Theelepel komijn

1 Theelepel kurkuma

Olijfolie of rijsteolie

 

Bereidingswijze

Neem een maatbeker en vul deze met 240 ml lauw warm water. Doe hier eerst de helft van het suiker erin en de gist. Roer dit door en laat het de komende 15 min rusten. Neem een grote kom en zeef hier de bloem in. Voeg hierna de rest van de suiker toe en de doe hier de zout bij. Neem een spatel en meng het geheel samen. Maak nu een kuiltje in je deeg en voeg de olijfolie er aan toe. Hierna mag ook het water met de suiker en de gist toegevoegd worden aan de bloem. Kneed het deeg, doe je dit met de deegmachine laat het dan 10 min draaien. Kneed je met de hand kneed dan 15 a 20 min goed door. Het deeg is een soepel deeg.

Laat het deeg na het kneden rijzen, het deeg kan het beste rijzen op een warme plek. Zorg ervoor dat je een doek over je kom doet. Je kunt er ook voor kiezen om op de oven op een graad of 20 te zetten en het de kom in de oven te zetten. Het deeg dient gedurende 1 uur te rijzen.

 

Begin ondertussen aan de vulling van je broodjes. Neem een pan en voeg hier het gehakt er aan toe samen met wat olijfolie of rijsteolie. Zet het vuur op een lage stand. Schil en was de ui, snijd deze in reepjes en voeg het toe aan de gehakt. Bak het nu samen gaar. Ondertussen verwijder je de pitjes van de paprika en was je deze, snijd de papria in blokjes en voeg het toe aan je gehakt, bak de paprika kort mee en voeg hierna de kruiden toe. Meng alles goed samen. Bak het nog een minuut of 5.

Schil en was je wortelen en rasp deze, was de ijsbergsla en snijd deze ook in plakjes. Doe het zelfde met de komkommer.

 

Ondertussen is je deeg gerezen en begin je met deeg nogmaals te kneden tot de luht eruit is. Nadat je klaar bent haal je 6 tot 8 bolletjes uit je deeg, laat deze wederom 10 min afgedekt rijzen. Hierna kan je de bolletjes uitrollen tot  3 cm dikte. Bak dan de broodjes in 5 min af op 200 graden in de oven. De broodjes zetten enorm op in de oven dit is juist! dan weet je dat je pitabroodjes goed gelukt zijn.

Nadat je dit met alle broodjes hebt gedaan kan je beginnen met het vullen van je broodjes.
Begin met een laagje kaas, beetje ijsbergsla, plakjes komkommer dan wat geraspte wortelen en eindig met de gehakt vulling.

 

Met een lekkere soep erbij is dit de perfecte maaltijd