Dit gerecht staat al weken op mijn lijstje de gehakt quesadilla. Quesadilla kan je op heel veel manieren maken zo heb ik dat ook gedaan. Hieronder het recept.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig

250 Gram gehakt

200 Gram brocolli roosjes

2 winterpenen

Blikje mais

100 Gram sugarsnaps

1 Ui

1 Rode paprika

1 Groene paprika

1 Theelepel 5 spices van de toko

1 Zakje italiaanse gehaktkruiden versteghen

Creme Fraiche

Geraspte kaas

Wraps

Chorizzo wortstjes

Bereidingswijze

Schil de wortelen, was deze  en snijd ze in kleine blokjes. Ontpit beide paprikas, was ze en snijd ze in blokjes. Schil de ui was deze en snijd hem ook in blokjes. Neem een ruime wokpan voeg er wat milde olijfolie aan toe en bak het gehakt eerst kort  doe hierna de groenten bij. Was de sugarsnaps en snijd het draadje eruit in het midden van de sugarsnaps. Bak de sugarsnaps kort mee. Was de broccoli roosje en bak deze ook in de wokpan. Voeg de bovenstaande kruiden toe en meg het geheel goed samen. Zodra de groenten gaar zijn zet je het vuur uit en voeg je de mais toe.

Neem nu een wrap en smeer deze in met creme fraiche. Leg de wrap aan de kant. Neem nu een andere wrap strooi hier flink wat geraspte kaas over heen. Leg de chorizo worstjes op de kaas en schep de groenten op en doe dit boven de wrap met geraspte kaas en worstjes. Bestrooi de groenten nogmaals met geraspte kaas en leg hier de wrap met creme fraiche bovenop. Druk het goed aan.

Neem nu een ruime koekenpan en doe hier de quesadilla in. Zet het vuur middelhoog. Bak de quesadilla aan beide kanten mooi bruin. Snijd deze hierna in stukjes en je kunt het opdienen.

 

Geniet er van.

 

Liefs,
Siham