De herfst is er inmiddels al, wat is er dan lekkerder dan een lekkere warme pompoen soep? Ik vind het altijd lekker om een soep te maken als bij gerecht. Zo krijgen we een dosis vitamine binnen en is het ook nog eens gezond. Voor ons op tafel… Pompoen soep met chilli con carne en kruidenboter brood. 

Op de video vind je de recepten van de pompoen soep en van de chilli con carne! 

Geniet er van 

#Pompoen #Soep #Lunch #Diner #Soup #Automndish #Herfst #Gerechten #Recepten #Sihamlkc 

Pompoensoep

Beschrijving 

Wat heb je nodig 

1 fles pompoen 

1 courgette 

1 ui

2 Winterpenen 

1 groente bouillon blokje 

1 theelepel komijn 

0,5 theelepel zwarte peper 

Olijfolie 

2 laurierblaadjes 

125 gram crème Fraiche 

Bereidingswijze 

Snijd eerst de flespompoen ik stukken. Schil de flespompoen en ontpit deze. Schil de uien en wortelen en snijd deze in stukjes. Was de courgette en snijd deze ook in plakjes. 

Neem een ruime pan en voeg hier een scheut olijfolie aan toe. Voeg hierna de ui toe en bak deze kort. Voeg hierna de wortelen toe. Bak het geheel gedurende 5 min samen. Voeg dan de pompoen en courgette toe aan de pan. Bak het nu ook gedurende 5 min samen. Kook ondertussen 2 L water. 

Deze mag je daarna toevoegen aan de pan. 

Leg je laurierblaadjes ook in de pan en roer het even samen. Voeg dan de kruiden en de boullionblokje toe en laat de groenten gaar koken. Dit gedurende 45 min. Als de groenten gaar zijn kan je de pan van het vuur halen. Haal de laurier blaadjes eruit en blend alles met een staafmixer. Zodra je dat hebt gedaan voeg de crème Fraiche toe. Blend alles nogmaals met de staafmixer. Dit zodat je geen klontjes crème Fraiche meer hebt. 

Voor extra smaak en pittigheid kan je wat chilli vlokken toevoegen. 

Chilli Con Carne 

Beschrijving 

Wat heb je nodig 

2 blikken chilli bonen

1 blikken tomatenblokjes 

1 rode peper

1 zak gegrilde paprika 

2 uien 

1 theelepel komijn 

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel zwarte peper 

1 theelepel chillivlokken 

1 theelepel Mexicaanse kruiden 

1 blikje tomatenpuree

300 gram gehakt 

Bereidingswijze 

Neem een ruime koekenpan en voeg hier een scheut olijfolie aan toe. Bak de ui gedurende 3 min. Voeg hierna het gehakt er aan toe en bak het samen gaar. Voeg hierna de gegrilde paprika toe en bak het gedurende 5 min samen. Voeg hierna het blikje tomatenpuree er aan toe. 

De kruiden mogen ook toegevoegd worden. 

Zo ook de chillibonen en tomatenblokjes. Meng het geheel nu goed samen met de spatel en laat alles nog 8 min doorkoken op een laag vuurtje. 

Nadat de chilli con carne klaar is kan je er voor kiezen om rijst bij te koken of te serveren met taco’s of lekkere kruidenstokbrood. 

Geniet van de gerechten. 

Liefs,

Siham