
Een absolute must in de Marokkaanse keuken. De tajine is wel een van de bekendere gerechten. De tajine kan je uiteraard op allerlei manieren maken. Hierbij laat ik jullie zien hoe ik het op mijn manier doe.
#Tajine #Moroccan #Veggies #Delicious #Dinner #Sihamlkc
Beschrijving
Wat heb je nodig
2 uien
3 tomaten
400 gram aardappelen
Doperwten
Tuin bonen
3 wortelen
1 groene paprika
1 rode paprika
100 ML olijfolie
100 ML zonnebloemolie
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel kurkuma
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel komijn
1 theelepel zout
Kippenbouten
Verse peterselie
Verse koriander
150 ML water
1 klein tomatenpuree blikje
Bereidingswijze
Voeg de olijfolie en de zonnebloem olie goe aan de tajine. Schil en snijd de uien in ringen en leg deze in de tajine. Was en snijd de tomaten in plakjes en voeg deze ook toe aan de tajine. Doe het zelfde met de paprika en de aardappelen. Rasp de wortelen en snijd deze in stukken ook de wortelen gaan de tajine in. Verdeel hierna de tuinbonen en doperwten goed over de tajine.
Neem je glas water en voeg hier de tomatenpuree aan toe. Meng het geheel door elkaar. Leg dit dan aan de kant.
Was je kip en leg deze in de tajine. Strooi je kruiden over je tajine heen. Giet je water tomatenpuree mengsel eroverheen.
Hak de peterselie en koriander fijn en strooi deze ook over de tajine.
Zet de tajine met de deksel erop op het vuur en laat de tajine gedurende 1 uur rustig koken.
Doe je dit in een ovenschaal dan zet je de oven aan op 180 graden gedurende 1 uur.
Nadat alles gaar is kan je opdienen
Geniet ervan.
Liefs,
Siham