De hype van de Corona tijden, later als we oud zijn en in de geschiedenisboeken staan zullen de toekomstige geschiedenis leraren er zeker bij vermelden dat dalgona koffie toen een trend was. Haha! Ik heb meegedaan aan de hype and I loved it.
De koffie is enorm makkelijk om te maken maar wel echt gigantisch zoet. Toch wil ik dit recept met jullie delen.
Beschrijving
Wat heb je nodig:
2 Eetlepels Nescafé oploskoffie
2 Eetlepels suiker
2 Eetlepels heet water
50 Gram slagroomijs
50 Gram ongeklopte slagroom
200 Ml koude melk
IJsklontjes
Bereidingswijze
Voeg de oploskoffie samen met het water en de suiker in een schaaltje. Begin met kloppen van de mengsel met een mixer. Ga door met kloppen tot je een dik mengsel krijgt. Hoe langer je klopt hoe dikker de structuur wordt.
Doe de slagroomijs samen met de slagroom en de melk in een blender, mix het geheel goed samen.
Doe wat ijsklontjes in een glas en giet hier de melk ijs mengsel in. Doe er dan een volle eetlepel koffie op. Roer het geheel goed samen voor je het drinkt.
Nu kun je genieten van een lekkere dalgona ijskoffie. Uiteraard kun je de ijs en slagroom gewoon weglaten. Het is maar wat je lekker vind.
Geniet er van.