En de eid voorbereidingen zijn begonnen. Ik had mij voorgenomen om een taart te maken en verder niets. Dat is dus mislukt. Toch maar even de keuken ingedoken om wat heerlijke koekjes te bakken.
De meest heerlijke Marokkaanse koekjes vind ik toch wel de dadelkoekjes. Het deeg brokkelt en smelt in je mond dan de overweldigende zoete smaak van de dadels als finishing touch. Ik ben altijd helemaal verkocht.
Uiteraard wil ik dit recept ook met jullie delen. Het recept is geinspireerd door Ellouisa Cooking, haar recept is hier te vinden en dit is wat ik er van heb gemaakt.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig:
- 600 Gram bloem
- 300 Gram ongezoute roomboter ( op kamer temperatuur )
- 1 Zakje vanillesuiker
- 200 Gram suiker
De vulling
- 400 Gram dadels
- 20 Gram gesmolten ongezouten roomboter
- 2 Eetlepels oranjebloesemwater
- 2 Theelepels kaneel
- 10 Gram poedersuiker
- 40 Gram amandelmeel of een handjevol geroosterde sesam
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Vooraf je aan de vulling begint zorg je er voor dat je het deeg klaar hebt. Neem een ruime schaal en zeef hier de bloem in, voeg de suiker en vanillesuiker toe aan de bloem. Meng dit door elkaar en voeg hierna de ongezouten roomboter in blokjes toe. Kneed het deeg goed samen en vorm een mooie bal.
Doe het deeg gedurende 15 min in de koeling. Begin aan je vulling.
Stoom de dadels tot deze zacht zijn, doe de dadels dan in een blender met de kaneel, poedersuiker en amandelmeel. Voeg dan ook de oranjebloesemwater en gesmolten roomboter toe. Maal alles goed fijn tot een spijs. Laat de spijs hierna rustig afkoelen.
Hierna maak je balletjes van 4 gram.
Haal het deeg uit de koeling en verdeel het deeg in balletjes van 15 a 20 gram. Druk hierna de amandelspijs in je deeg en gebruik een koekjes stempel of een koekjespincet om je koekjes te vormen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. De koekjes kunnen nu gedurende 20 a 25 minuten de oven in. Zodra de koekjes gaar zijn laat je ze eerst vooraf goed afkoelen. Hierna zeef je er poedersuiker over.
Geniet van deze heerlijke koekjes.
[/checklist-box]