Dit is een must try, de overheerlijke dadel caramel cake. Een heerlijke cake met de dadels van Nakheel Alya. Serieus, hij is gewoon te lekker en ik ga er niet al te veel woorden aan vuil maken. Ramadan nadert, heb je na maghreb zin in een bakje koffie met een stukje cake. Dan is dit het plakje die je moet nemen.
Lees het recept door, ga het thuis maken en dan weet je waar ik het over heb.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig:
- 230 Gram bloem
- 100 Gram lichtbruine basterdsuiker
- 100 Gram sukkari dadels (Nakheel Alya )
- 1 Zakje bakpoeder
- 1 Eetlepel dadelstroop ( Nakheel Alya )
- 110 Gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 1 Ei Maat L
- 170 ML gekookt en afgekoeld water
- 2 Eetlepels bebogeen
- Handjevol walnoten
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Kook het water en giet het water in een kommetje, weeg meteen 170 ml af en laat deze rustig afkoelen.
Voeg de ongezouten roomboter toe aan een kom, breek het ei en doe de bloem en basterdsuiker erbij.
Voeg het afgekoelde water toe en zo ook de bakpoeder en de dadenstroop.
Voeg de sukkari dadels ( ontpit deze en snijd het eerst in stukjes ). Mix het beslag gedurende 3 minuten.
Vet een bakblik of springvorm van 20 cm in en voeg hier ook een op maat geknipte bakpapier aan toe
Giet het beslag in de bakblik, bak de cake gedurende 30 minuten af in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Zodra de cake gaar is laat je deze eerst heel goed afkoelen. Haal hem dan uit de bakblik en laat deze nogmaals een half uurtje koelen.
Smeer de bewogen veroveren garneer met grof gehakte walnoten.
Geniet ervan.
[/checklist-box]