Een luxe toetje op tafel? Dat kan nu met dit overheerlijke crème brulee recept! Het is niet moeilijk te maken. Volg gewoon alle stappen dan komt het zeker goed! 

#Creme #Brulee #Dessert #Delicous #Frensh #Sihamlkc 

Beschrijving

Creme Brulee

Wat heb je nodig :

3 Eigeel 

500 ML ongeklopt slagroom 35%

80 Gram suiker 

1 Vanillestokje 

Kristalsuiker

Bereidingswijze: 

Verwarm je oven voor op 160 graden.

Neem een steelpan en doe hier de slagroom in, zet deze op een laag vuurtje, snijd je vanillestokje door het midden, en schraap de merg eruit. Doe dit bij je slagroom en doe het stokje er ook bij.

Neem een roestvrijeschaal en doe hier de eigeel in  en voeg de suiker er aan toe. Klopt het goed samen, als de slagroom goed heet is, ( het mag niet borrelen haal hem voortijds van het vuur af ) voeg je het toe aan je eimengsel.

Roer alles goed samen, pak nu een zeef neem een maatbeker en en doe je beslag door je zeef in de maatbeker. Vul je creme nu in bakjes. 

Neem een ovenschaal doe hier wat water in, doe je bakjes creme in je ovenschaal. Doe ze dan komende 40 minuten in de oven. Je creme brullee bak je dus au bain marie. 

Na 40 minuten  haal je ze uit te oven, laat ze even afkoelen doe ze dan de komende 3 uur in de koelkast. Haal ze na 3 uur uit de koelkast en bestrooi ze met kristalsuiker. Je kan er nu met een brander over heen gaan anders stop je ze nog een keer in de oven tot het suiker is gesmolten. 

Haal ze dan wederom uit de oven en laat ze dan wederom goed afkoelen, het liefst nog een uur of 4 in de koelkast daarna kan je er heerlijk van genieten. 

Je cremebrulee is gelukt als je suiker aan de bovenkant krokant is en de creme gebonden is. 

Geniet er van.

Liefs,

Siham