De feestdagen komen er aan, families komen samen. Wij vieren geen kerst, maar crème brulee kan altijd in ons huis. Gezien de feestdagen in zicht zijn vond ik het wel leuk om wat lekkernijen te delen met jullie, waaronder dit heerlijke toetje. Dit is een absolute must try. Makkelijk en overheerlijk! Deze crème brulee heb ik gemaakt met de vanille stokjes van Koro. Schepje extra vanille bourbon er bij. Heerlijk!!! Wat een geweldige smaak geven de producten van Koro af! Ik ben echt oprecht fan van de webshop.
Mocht je dit recept willen maken, lees dan snel door.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 5 Eigeel
- 500 ML ongeklopt slagroom 35%
- 100 Gram suiker
- 1 Vanillestokje
- Lichtbruine basterdsuiker
- Kristalsuiker
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Verwarm je oven voor op 160 graden.
Neem een steelpan en doe hier de slagroom in, zet deze op een laag vuurtje, snijd je vanillestokje door het midden, en schraap de merg eruit. Doe dit bij je slagroom en doe het stokje er ook bij.
Neem een kom, scheid de eieren, het eigeel van de eiwit. Voeg de eigeel in een andere kom en voeg de suiker er aan toe. Klopt het goed samen, als de slagroom goed heet is, ( het mag niet borrelen haal hem voortijds van het vuur af ) voeg je het toe aan je eimengsel.
Roer alles goed door met een garde.
Gebruik een zeef, neem een maatbeker en en giet je beslag door je zeef in de maatbeker. Vul je creme nu in bakjes.
Neem een ovenschaal doe hier wat water in, leg je bakjes creme in je ovenschaal.
Laat de crème brulee komende 40 munten op 160 graden garen in de oven.
Je creme brullee bak je dus au bain marie.
Na 40 minuten haal je ze uit te oven, laat ze even afkoelen doe ze dan de komende 3 uur in de koelkast. Haal ze na 3 uur uit de koelkast en bestrooi ze met kristalsuiker en lichte basterdsuiker. Je kan er nu met een brander over heen gaan anders stop je ze nog een keer in de oven tot het suiker is gesmolten.
Haal ze dan wederom uit de oven en laat ze dan wederom goed afkoelen, het liefst nog een uur in de koelkast daarna kan je er heerlijk van genieten.
Je cremebrulee is gelukt als je suiker aan de bovenkant krokant is en de creme gebonden is.
Geniet er van.
[/checklist-box]