Voor de lunch of als onderdeel van je avondeten is een soep erg lekker. Zo ook deze heerlijke courgette soep.
Het is een lichte soep die je met van alles kunt eten. Deze soep heb ik afgelopen week gemaakt. Iedereen heeft er van genoten.
Hieronder lees je hoe je het kunt maken.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig:
- 3 Courgettes
- 1 Rode ui
- 2 Teentjes knoflook
- Olijfolie
- 200 Gram creme fraiche
- 1 Groentenboullion
- 1 Kippenboullion
- Bosje Peterselie
- 2 L water
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Neem een ruime soeppan, doe hier een scheut olijfolie in. Schil de ui, was deze en snijd de ui in reepjes.
Zet de pan op het vuur en voeg de ui toe aan de pan. Schil de knoflook en rasp deze boven de pan. Bak de ui samen met de knoflook tot hij glazig ziet.
Was de courgettes en snijd de top eraf. Snijd de courgettes in dunne plakjes van 2 cm. Voeg hierna de courgettes ook toe aan de pan. Roerbak alles kort samen. Voeg dan het water toe. Kook het geheel een minuut of 15 en voeg dan de kippen en groenteboullion toe, hierna de creme fraiche. Roer het goed door en laat alles rustig gaar worden.
Na een minuut of 35 zijn de courgettes gaar en kun je de pan van het vuur halen. Maal nu alles fijn met een staafmixer. Was hierna de peterselie en snijd deze fijn. Wanneer je dit hebt gedaan strooi je de peterselie boven je soep. Roer het goed samen en je soep is klaar om geserveerd te worden.
Geniet er van.
[/checklist-box]