Hier komt hij dan een nieuwe pancake.
Een pancake die zeker op de blog een plekje moet hebben.
Mijn blog bevat heel wat pancake recepten en deze hoort dan zeer zeker ook in het rijtje thuis.
Pancakes zijn voor mij favoriet tijdens de lunch. Bij hem vallen ze ook goed in de smaak.
Mijn moeder is een weekendje bij mij geweest dus deze heeft ze ook mogen proeven. De pancakes zijn door ons alle 3 goed gekeurd.
Aangezien het recept zo goed is gelukt deel ik dit dan ook met jullie..
Stuur je mij een berichtje als deze eens maakt ?
Lees snel door voor het recept.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 250 Gram bloem
- 2 Eieren maat M
- 40 Gram suiker
- 1 Zakje bakpoeder
- 1 Zakje vanillesuiker
- Snufje zout
- 350 ML volle melk
- Rasp en sap van 2 citroenen
- 1 Eetlepel maanzaad
- 30 Gram lemoncurd
- Ongezouten roomboter
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze” extraTitle=”” extraUrl=””]
Neem een ruime kom en voeg hier de bloem aan toe.
Voeg de eieren toe aan de bloem samen met de suiker, bakpoeder en vanille suiker. Voeg ook je snufje zout toe, rasp de citroen en voeg dit ook toe.
Pers de citroen uit en en voeg de sap toe. De maanzaad mag er bij en zo ook de melk. Meng het samen met een garde tot je geen klontjes meer hebt. Voeg de lemoncurd toe en meng het nogmaals goed samen met de garde.
Zet een kleine koekenpan met antibaklaag op een middelmatig vuurtje. Zodra de koekenpan goed heet is voeg je een klontje roomboter toe aan de pan. Laat dit smelten. Giet dan een volle soeplepel beslag toe aan je pannetje. Doe de deksel op de koekenpan en laat gedurende 1 minuut de pancake bakken. Je merkt dat de pancake opdroogt. Keer de pancake dan om om aan de andere kant gaar te worden. Doe de deksel er steeds op zodat hij van binnen goed gaart.
Zodra je alle pancakes hebt gebakken stapel je deze op. Laat ze even afkoelen.
Je kunt er voor kiezen om de pancakes te decoreren met kokosvlokken.
Geniet er van!
[/checklist-box]