Het is alweer paasweekend, niet dat wij het vieren. Wellicht dat ik volgers heb die dit wel doen.
Hij kwam thuis met paaseitjes en ik wilde al een lange tijd deze overheerlijke pancakes maken.
Ik had hem beloofd dit in het weekend te doen. Een tijd geleden had ik churros gemaakt. Al snel kwam hij met het idee om er pancakes van te maken. Weken later, heb ik ze vandaag voor de lunch gemaakt.
Ze zijn enorm in de smaak gevallen hier, lekker luchtig en niet al te zoet.
Hieronder kun je lezen hoe ik deze pancakes heb gemaakt.
Hieronder deel ik dan ook het recept met jullie mee..
Beschrijving
Wat heb je nodig:
250 gram bloem
2 Eieren maat L
250 ml Melk
200 Gram creme fraiche
1 bakpoeder
1 vanillesuiker
0,5 Theelepel kaneel
Kaneelsuiker
Ongezoute roomboter
Bereidingswijze
Neem een diepe kom en zeef eerst je bloem en bakpoeder in. Voeg hierna de suiker, kaneel en vanillesuiker toe. Meng het geheel samen met een garde. Nadat je de droge ingrediënten hebt samengevoegd begin je met het toevoegen van de natte ingrediënten. Voeg de eieren toe,melk en de creme fraiche. Meng het geheel goed door met een garde. Je kunt er ook voor kiezen om een mixer te gebruiken. Ik doe dit niet.
Hierna zet je een koekenpan met antibaklaag op het vuur. Zodra de koekenpan heet is doe je een klontje roomboter in je koekenpan en voeg je beslag toe aan je koekenpan. Zet de deksel erop en bak de pancake gedurende 1 a 2 min. Je ziet dat de andere kant gaar zodra de bovenkant bijna droog is. Haal de deksel eraf keer de pancake en bak de andere kant mooi rood.
Zodra je dit hebt gedaan strooi je kaneelsuiker over je pancake. Zo ga je steeds door. Heb je geen kaneelsuiker in huis? Dan voeg je wat kaneel toe aan kristalsuiker, zo heb je ook kaneelsuiker.
Geniet er van.