De lekkerste koekjes die er maar bestaan. Ik ben zowiezo dol op chocolate chip cookies. De dikke levain koekjes die goed gevuld zijn met chocolade stukjes. Crunchy on the outside en a bit softer on the inside.
Ok genoeg introductie voor de koekjes. Hierbij het recept.
[checklist-box title=”Beshchrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 170 Gram bloem
- 22 Gram maizena
- 3 Gram bakingsoda
- 113 Gram ongezouten roomboter
- 75 Gram kristalsuiker
- 75 Gram lichtbruine basterdsuiker
- Snufje zout
- 1 Ei
- 13 Gram vanille pasta
- 200 Gram Witte Chocolade druppels
- 150 Gram pecannoten
- 200 Gram witte chocolade voor de topping
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Neem een ruime kom en voeg hier de bloem, maizena, snufje zout en bakingsoda toe. Meng dit samen met een garde.
Haal de ongezouten roomboter koud uit de koeling en snijd deze in blokjes om het vervolgens in een andere kom toe te voegen.
Bij de boter mag het ei, lichtbruine basterdsuiker en de kristalsuiker. Ook de vanille pasta mag er bij. Mix dit met een mixer samen.
Voeg stap voor stap de bloem toe. Hak de pecannoten grof en voeg de chocolade druppels toe.
Als alle ingrediënten mooi opgenomen zijn stop je met mixen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en draai balletjes van 80 gram.
Leg de balletjes op je bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de deegballetjes.
Het deeg moet goed koelen dus de bakplaat mag gedurende 4 uur de koeling in.
Nadat de tijd is verstreken verwarm je de oven voor op 180 graden. Bak de koekjes meteen af gedurende 12 a 13 minuten.
Zodra de koekjes gaar zijn laat je deze eerst heel goed afkoelen voor je deze van de bakplaat afhaalt. Ze zullen nog wat zacht zijn. Vorm de koekjes met een ronde koek uitsteker Met het koelen worden ze harder. Smelt de extra witte chocolade en doe een theelepel op je koekje en voeg wat grof gemalen pecan toe. Strooi die op de chocolade.
Eenmaal afgekoeld kun je er van gaan genieten.
[/checklist-box]