Chocolate bowls with Lemon Baverois

Soms wil je gewoon even wat lekkers op tafel serveren voor je geliefde.
Dat kan van alles zijn, een lekkere taart, een koekje, of deze overheerlijke baverois.

Fris maar ook zoet, de citroen overheerst maar maakt hem ook perfect.

 

Het Recept

Wat heb je nodig

250 ML Slagroom ( 35 % vet )

2 Citroenen

3 halal gelatine blaadjes ( te koop bij islaamproucten.nl )

50 Gram suiker

 

De chocobowls

200 gram pure chocolade

Halve bal mal

Topping:

Uitgesmeerde chocolade

Bereidingswijze:

Neem een kommetje en breek hier de chocolade in. Pak en steelpannetje en voeg hier voldoende water in, zet het pannetje op het vuur. Doe de kom boven je pannetje. Laat de chocolade au bain marie smelten.
Zodra de chocolade is gesmolten pak je de mal en smeer je de chocolade in de halve bollen.
Doe de mal in de koeling en laat het goed uitharden. Als de chocolade hard is smeer je het voor een 2e keer in zodat je een mooie dikke laag hebt.

 

Neem een kommetje vul deze met water en leg hier de gelatine blaadjes gedurende 10 minuten in. De blaadjes moeten weken tot ze goed slap zijn. Voordat je je slagroom gaat kloppen moet je je gardes en je kom even in de vriezer doen. Dit voor een beter resultaat bij het kloppen van je slagroom. Nadat je het eruit hebt gehaald moet je je slagroom goed stevig klopppen. Leg de slagroom dan terug in de koelkast. ( Kan je niet aan gelatine komen, gebruik dan agar agar doe er een zakje bij als je de citroenen opwarmt )

 

Neem nu een steelpannetje en pers de citroenen er in uit. Zet het op een laag vuurtje, voeg al roerend de suiker toe. Voor een echte zoetekauw voeg je meer suiker toe.  Lek je gelatineblaadjes uit en voeg het bij je citroenen. Laat het samen langzaam smelten. Als de gelatine goed opgelost is haal je de citroensap van het vuur. 

Haal de slagroom uit de koelkast en voeg de citroensap aan de slagroom. Roer dit goed samen.
Voeg de baverois toe aan 1 halve bol van de chocoladebollen. vul deze en doe er een andere bol op smeer de bol aan de zijkant met wat gesmolten chocolade zodat de bol dicht blijft. Ik heb 3 Bollen gemaakt en 4 schaaltjes. Laat alles gedurende 2 a 3 uur opstijven in de koeling.

Als je nog chocolade over hebt kun je chocolade veren maken. Smeer de chocolade uit op bakpapier met een lepel met de bolle kant. Laat het hard worden in de koeling. Als de baverois is opgestijft kun je hiermee decoreren

Haal je toetjes na 2 uur uit de koeling als je hem op zijn kop houd en er glijd niets uit dan is je baverois perfect en klaar om gedecoreerd te worden. Decoreer met de chocoladeveren

Geniet er van.

 

Liefs,
Siham