Chocolate is a person’s best friend. Truly. Althans de mijne wel. Bananenbrood is in opzicht gezond, deze is lekker maar iets minder gezond. Maaaaar echt ontzettend lekker!!!
Deze overheerlijke chocolade bananenbrood moet je gewoon weg maken, hij is lekker smeuïg en heeft wel iets weg van een cake structuur. Hij is wel wat steviger… anyways je moet het gewoon maken en er volop van genieten.
Hieronder lees je het recept met de bereidingswijze
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 120 gram bloem
- 60 gram cacao
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren maat L
- 1 Tl bakingsoda ( 5 Gram )
- 3 Rijpe bananen
- 125 gram zure room
- 170 gram chocolade chips
- Handjevol hazelnoten
- Handjevol walnoten
- Amandelschaafsel
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Doe de bloem samen met de cacao, bakingsoda en basterdsuiker in een schaal. Meng dit met een garde.
Prak de bananen zeer fijn, voeg de eieren er aan toe samen met de zure room. Meng dit goed samen.
Voeg dan de natte ingrediënten aan de droge ingrediënten.
Mix het beslag nogmaals in een mixer of deegmachine. Voeg 150 gram van de chocolate chips toe. Zodra je klaar bent met mixen voeg je de walnoten en hazelnoten toe.
Giet het beslag in een beklede bakvorm met bakpapier.
Strooi de overige 20 gram van de chocolate chips op het brood en mocht je het lekker vinden strooi je er wat amandelschaafsel bovenop.
Bak de bananenbrood gedurende 40 min gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden. Het brood is gaar wanneer je er een saté prikker in stopt en hij er schoon uitkomt.
Laat het brood volledig afkoelen zodra deze gaar is voor je hem aansnijd.
Het brood is een dag of 2 lekker voor deze uitdroogt. Maar maak je geen zorgen binnen een dag is deze op! Haha
Geniet er van
[/checklist-box]



