Valentijnsdag komt er aan, veel stelletjes vinden het leuk om samen iets te doen.
Blijf je thuis en wil je je geliefde toch verassen, dan is dit het perfecte recept voor jou. De cake is lekker zacht, machtig, maar vergeet niet: CHOCOLADE. Wie kan je hier nou niet blij mee maken.
Met het servies van Vtable maak je de setting compleet af. Decoreer de cake met wat vers fruit en je hebt een compleet plaatje op tafel.
Wanneer je bezig bent met maken van deze cake schrik niet van het dunne beslag, dit hoort en kan geen kwaad. Bak de cake vooral af, je zult geen spijt krijgen, ik beloof het.
Wil je aan de slag met dit recept lees dan snel door.
[checklist-box title=”Beschrijving” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 355 Gram bloem
- 70 Gram cacao
- 300 Gram suiker
- 10 Gram bakingsoda
- 5 Theelepels Nescafe
- 3 eieren maat M
- 320 ML karnemelk
- 315 ML kokend water
- 250 ML zonnebloem olie
- 10 Gram vanillebourbon
- 200 Gram pure chocolade
- 100 Gram opgeklopte slagroom
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Kook het water en voeg dit in een kom, voeg de Nescafe toe en roer dit goed samen. Laat het even koelen.
Voeg de cacao toe aan een pannetje en voeg dan de koffie toe. Zet het pannetje op een laag vuurtje en roer goed door. Laat het pannetje een minuut of 2 op het vuur staan. Na 2 minuten haal je deze van het fornuis en laat je deze wederom afkoelen.
Voeg in een andere kom de suiker, bakingsoda en eieren toe. Mix dit op een middelhoge stand gedurende 3 minuten.
Voeg hierna de karnemelk en zonnebloemolie toe. Mix dit 2 minuten door.
Zeef de bloem bij de ei, suiker beslag, mix dit gedurende 1 minuut en voeg dan de koffie en cacao beslag toe. Mix het nogmaals 1 minuut samen.
Vet de bakvorm in en giet het beslag in je desgewenst vorm.
Verwarm de oven voor op 180 graden, bak dan de cake af gedurende 45 minuten.
Mocht je cake niet gaar zijn laat hem dan een minuut of 10 doorbakken. Steek een sateprikker in de cake om te kijken of deze gaar is, komt hij er schoon uit is hij gaar.
Laat de cake eerst gedurende 20 minuten in de vorm afkoelen, stort hem dan uit de vorm om wederom af te koelen.
Verwarm de opgeklopte slagroom en voeg hier de chocolade aan toe. Laat de chocolade smelten.
Giet de chocolade over je cake. Was het fruit snijd de aardbeien door midden en decoreer de cake met het fruit.
Klaar? Geniet er van.
[/checklist-box]