Deze cake is gewoonweg heerlijk, meestal vind ik de chocolade cakes snel wat aan de droge kant. Ik kan je zeggen dat is deze absoluut niet. Wel is hij enorm machtig maar oh zo lekker.
Het liefst duik ik nu de keuken in om hem weer te maken. Ga ik niet doen, we werken allebei de cake naar binnen en gaan spijt hebben. We zijn net zo goed bezig nu.
Anyways ik houd het kort, hieronder kun je het volledige recept doornemen.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 240 Gram bloem
- 230 Gram suiker
- 70 Gram cacao
- 1 Bakpoeder
- 1 Vanillesuiker
- 2 Eieren
- Snufje zout
- 175 ml Karnemelk
- 175 ml Warm water
- 75 ml Zonnebloemolie
- 200 Gram smelt chocolade chips
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]

Begin eerst met het toevoegen van de droge ingrediënten.
Neem een ruime mengkom en voeg hier de bloem in. Voeg hierna de suiker er afgewogen aan toe.

Voeg de vanille suiker toe, het zakje bakpoeder en het snufje zout. Weeg de cacao af en voeg dit ook meteen toe aan je mengkom.

Voeg nu de natte ingrediënten, weeg de karnemelk, olie en warm water af. Voeg dit toe aan je mengkom samen met de eieren. Mix dan alles gedurende 5 minuten op een middelmatig stand.

Vet de gewenste bakvorm goed in en bestrooi deze met cacao. Giet het beslag erin en strooi dan 130 gram chocolade chips op je beslag.
De cake mag in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 40 min. Let er op dat je na 40 min kijkt of hij goed gaar is door er een saté prikker in te steken. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar.
Laat de cake als hij gaar is 30 min afkoelen en stort hem dan uit de vorm. Smelt de overige chocolade en giet dit over de cake heen.
Ben je klaar? Geniet dan van een heerlijke plak chocolade cake.
[/checklist-box]





