Wij hebben altijd wel bananen in huis, soms meer dan andere weken. Wat gebeurt er dan, gezien hij te veel heeft gekocht, juist, ze worden te bruin en dan hoef ik ze niet meer te eten.
Wanneer ik de bananen te rijp vind bak ik er bananenbrood mee. Mijn favoriet is dan toch echt de choco versie, deze snijd ik in plakjes en gaat in zakjes richting de vriezer. Zo kunnen we een plakje nemen wanneer we er zin hebben. Gezien wij het allebei heerlijk vinden deel ik dit recept vandaag met jullie mee.
Lees vooral door wanneer je dit recept ook eens wilt proberen.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 140 Gram bloem
- 5 Gram bakingsoda
- Halve theelepel zout
- 150 Gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 Banenen
- 2 Eieren
- 120 Gram zure room
- 110 Gram ongezouten roomboter
- 200 Gram chocolade druppels
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Schil de bananen en prak deze goed fijn met een vork.
Neem een ruime kom en voeg hier de bloem, zout, basterdsuiker en bakingsoda toe, meng dit samen met een garde.
Voeg de eieren, zure room en bananen toe. Smelt de ongezouten roomboter en voeg dit ook toe aan de bloem.
Mix je beslag gedurende 3 minuten met een mixer. Voeg hierna de chocolade druppels toe en meng het beslag wederom goed.
Verwarm de oven voor op 180 Graden.
Vet een bakblik in met ongezouten roomboter en bestrooi deze met bloem. Giet het beslag in je bakvorm en bak de bananenbrood gedurende 35 minuten gaar.
Prik met een sateprikker in de bananenbrood, komt deze er schoon uit is je bananenbrood gaar. Zo niet , laat het brood nog even doorgaren.
Zodra het brood gaar is haal je deze uit de oven en laat je hem de eerste 20 minuten in de bakblik koelen.
Stort hem er dan uit, laat het dan nogmaals 20 minuten koelen voor je hem aansnijd.
Geniet er van.
[/checklist-box]


