Prep Time: 20 min Cook Time: 15 min Total Time: 1 hr
De bladeren aan de bomen beginnen weer erg mooi te kleuren, oranje, rood, geel, bruin en hier en daar nog wat groen. Naast de zomer is de herfst toch wel 1 van mijn favoriete seizoenen. Heerlijke baksels met appels, pompoen en zo veel meer.
Wanneer je niet kunt kiezen tussen een wortelcake en een cheesecake dan maak je gewoon een combinatie van beide. Een super lekkere taart dus!
#Carrotcake #NewYorkCheesecake #Cakes #Sihamlkc
Beschrijving
Wat heb je nodig
De wortelcake
120 ML koolzaad olie
120 ML zonnebloemolie
315 Gram meel
200 Gram lichtbruine basterdsuiker
135 Gram ongezoete appelmoes
4 Wortelen
1,5 theelepel Kaneel
1 theelepel nootmuskaat
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel bakingsoda
4 eieren
1 Sinaasappel
50 gram rozijnen
100 gram walnoten
2 theelepels vanille aroma
1 Theelepel vanille botermelk aroma
De Cheesecake
400 gram monchou
250 gram zure room
50 gram suiker
1 ei
Bereidingswijze
Begin vooraf eerst met de wortelcake. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in.
Neem een schaal en voeg hier de koolzaad olie en de zonnebloemolie aan toe. Vervolgd door de appelmoes, eieren, vanille aroma, vanille botermelk aroma en basterdsuiker. Mix het geheel heel goed met een mixer tot een glad geheel.
Voeg de meel, bakpoeder, baking soda, kaneel en nootmuskaat toe. Meng het nu met een garde.
Schil de wortelen was deze en rasp de wortels. Voeg het dan toe aan je beslag. Hak de walnoten en voeg het samen met de rozijnen toe aan je beslag. Meng nu wederom alles met de garde.
Bereid nu je cheesecake voor.
Mix de monchou samen met de zure room, het ei en de suiker. Mix alles tot een glad geheel. Voeg zonodig nog een theelepel vanille aroma toe.
Begin nu met het vullen van je bakvorm.
Begin met een laag wortelcake beslag. Giet de helft van het beslag in je bakvorm. Giet hierna het volledige cheesecake beslag erboven. Doe dit in het midden van de bakvorm. Voeg hierna de rest van de wortelcake beslag toe aan je bakvorm boven de cheesecake beslag.
De taart mag nu gedurende 75 tot 80 min in de oven op 180 graden. Als je merkt dat de taart te donker wordt terwijl deze nog niet gaar is dek de taart dan met aluminium folie en laat hem rustig gaar worden.
Nadat de cake gaar is laat je hem eerst gedurende 30 min afkoelen. Hierna kan je de cake uit de vorm halen.
Rasp een sinaasappelschil en strooi dit boven decake. Strooi er nog wat gehakte walnoten boven en je kunt van de cake genieten.
Liefs,
Siham
P.s. De vanille botermelk aroma is optioneel dit hoeft er niet perse in en kan dus gewoon weg gelaten worden.
https://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2024/11/Basis-vanille-cake-8932.jpg900600sihamdailyhttps://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2023/02/1-1.pngsihamdaily2024-11-21 20:39:142024-11-21 20:53:38Vanille basiscake: het beste recept voor beginners en gevorderden
https://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2024/11/pepernotentiramisu-9579.jpg900600sihamdailyhttps://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2023/02/1-1.pngsihamdaily2024-11-19 20:56:282024-11-20 21:16:42Kruidnoten tiramisu in glaasjes