Herfst, qua weer ben ik er geen fan van. Althans niet van de kou en de regen. Ik ben wel dol op de blaadjes die kleuren aan de bomen. Wat ik het leukst vind aan de herfst is de lekkere gerechten die ik dan mag koken.
Zo heb ik dit afgelopen weekend deze heerlijke cake gebakken.
Ik ben gek op appels in een cake dus heb ik hier dit keer weer voor gekozen.
Een heerlijke cake met pumpkin spice kruiden en laagje gekarameliseerde appels. De kruiden zijn te koop bij www.koro-shop.nl, heb je geen zin om te zoeken klik dan hier om het te bestellen.
Ook leuk, ik mag jullie 5% korting geven op je complete bestelling. Gebruik de kortingscode ” SIHAM” bij het betalen en je korting wordt verwerkt.
Mocht je dit eens willen maken moet je snel dit recept door lezen.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
Cakebeslag
- 175 gram bloem
- 175 gram lichtbruine basterdsuiker
- 16 Gram bakpoeder
- 175 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 3 Eieren
- 13 Gram vanille bourbon pasta
- Halve theelepel kaneel
- Halve theelepel pumpkinspice kruiden
De appeltopping
- 2 Elstar appels
- 20 Gram lichtbruine basterdsuiker
- Halve theelepel kaneel
- Halve theelepel pumpkinspice kruiden
De topping
- 75 Gram creme chantilly
- 100 ML espresso chocolade koffie te koop bij Koro.nl
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Begin aan de cake. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een ruime kom en voeg hier de bloem, bakpoeder, basterdsuiker, eieren, ongezouten roomboter en vanille bourbon pasta toe. Ook de kaneel en pumpkinspice kruiden kunnen er bij. Mix het samen met een mixer gedurende 5 minuten. Mocht je het lekker vinden om de cake wat natter en smuiger te maken schil je een extra appel, snijd je de appel in stukjes. Bestrooi de appels met een laag je bloem en voeg het toe aan het beslag.
Niet iedereen vind dit lekker, dus ik het weg gelaten. Giet het beslag in een bakvorm naar keuze.
Bak de cake gedurende 40 minuten gaar op 180 graden.
Laat de cake goed afkoelen en begin aan de appel.
Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Doe de appels in een koekenpan samen met de licht bruine basterdsuiker, kaneel en pumpkinspice kruiden. Bak de appels op een laag vuurtje. Doe een deksel op de koekenpan zodat de appels zacht kunnen worden. Bak de appels in een minuut of 5 zacht.
Nadat de appels klaar zijn laat je deze goed afkoelen.
Begin aan de topping.
Zet de espresso. Heb je niet de chocolade espresso van koro in huis, dan gebruik je gewone espresso. Laat de koffie compleet koud worden voor je hier mee verder gaat.
Voeg de creme Chantilly aan een kom samen met de koffie.
Klop de creme Chantilly stijf met een mixer en doe deze nog en minuut of 10 in de koeling omdat kouder te worden en beter op te stijven.
Neem je gewenste spuitmondje en doe deze in een spuitzak. Vul de spuitzak met de creme chantilly en spuit toefjes op de cake. Als topping voeg je de appels toe aan de cake.
Strooi wat kaneelsuiker boven op de appels en je kunt genieten van een heerlijk plakje cake.
Het is een wel wat drogere cake dus een cappuccino er bij is nooit verkeerd.
Geniet er van.
[/checklist-box]