We gaan even door met het delen van lekkere herfst recepten. Appels passen ook helemaal in mijn straatje gedurende herfst. In het weekend vind ik het dan ook leuk om te bakken met appels.
De geur van appels met kaneel in huis is heerlijk. Dit recept heb ik voor de blog van bouwhuis gemaakt zoals meerdere recepten.
Ik vind het erg leuk om het ook hier met jullie te delen.
Wil je dit maken lees dan snel door.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
De cupcakes
- 175 gram bloem
- 175 gram lichtbruine basterdsuiker
- 4 Gram bakpoeder
- 175 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 3 Eieren
- 13 Gram vanille bourbon pasta
- Halve theelepel kaneel
- Halve theelepel speculaas kruiden
De appelvulling:
- 2 Elstar appels
- 20 Gram lichtbruine basterdsuiker
- Halve theelepel kaneel
- Halve theelepel speculaaskruiden
- Halve theelepel maizena
De kruimel
- 30 Gram ongezouten roomboter
- 50 Gram bloem
- Kwart theelepel speculaaskruiden
De topping
- 75 Gram creme chantilly
- 100 ML volle melk
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Begin aan de cupcakes. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een ruime kom en voeg hier de bloem, bakpoeder, basterdsuiker, eieren, ongezouten roomboter en vanille bourbon pasta toe. Ook de kaneel en speculaas kruiden kunnen er bij. Mix het samen met een mixer gedurende 3 minuten.
Doe de cupcake vormpjes in je bakvorm.
Vul de cupcake papiertjes 3 kwart vol. Bak de cupcakes gedurende 15 minuten af.
Na 15 minuten kijk je of de cupcakes gaar zijn door met een sateprikker in de cupcake te steken. Komt deze er schoon uit, dan zijn de cupcakes gaar.
Laat de cupcakes afkoelen en begin aan de appel vulling.
Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Doe de appels in een koekenpan samen met de licht bruine basterdsuiker, kaneel, speculaas kruiden en maizena. Bak de appels op een laag vuurtje. Doe een deksel op de koekenpan zodat de appels zacht kunnen worden. Bak de appels in een minuut of 5 zacht.
Nadat de appels klaar zijn laat je deze goed afkoelen.
Begin aan de kruimels. Voeg de roomboter, bloem en speculaaskruiden samen in een kom en kruimel het voorzichtig met je vingers. Meng het samen en kruimel het vervolgens. De kruimels mogen nu op een beklede bakplaat met bakpapier.
Bak de kruimels gedurende 10 minuten in de oven op 180 graden.
Na 10 minuten laat je de kruimels ook goed afkoelen.
Begin aan de topping.
Voeg de creme Chantilly aan een kom samen met de melk. Klop de creme Chantilly stijf met een mixer en doe deze nog en minuut of 10 in de koeling omdat kouder te worden en beter op te stijven.
Snijd een stukje uit de cupcake in het midden en vul het gat met de appel.
Neem je gewenste spuitmondje en doe deze in een spuitzak. Vul de spuitzak met de creme chantilly en spuit toefjes op je cupcake. Als extra topping voeg je nog wat appel op je creme en eindig je met een laagje kruimels.
Strooi de kruimels net voor je de cupcakes serveert zo blijft het wat knapperiger.
Geniet er van.
[/checklist-box]