Prep Time: 20 min Cook Time: 15 min Total Time: 1 hr
De bladeren aan de bomen beginnen weer erg mooi te kleuren, oranje, rood, geel, bruin en hier en daar nog wat groen. Naast de zomer is de herfst toch wel 1 van mijn favoriete seizoenen. Heerlijke baksels met appels, pompoen en zo veel meer.
Lonka caramelblokjes met zeezout… een lekkere en makkelijke cake.. Een cake die je binnen No time op tafel hebt staan. Lekker voor elk gelegenheid…
Volledige recept en extra bereidingswijze staat hieronder vermeld.
Voeg alle ingrediënten in een kom behalve de caramelblokjes. Mix alles samen gedurende 5 min, dit kan in de keukenmachine anders met een hand mixer.
Terwijl het geheel aan het mixen is vet dan je tulband in met ongezouten roomboter en bestuif hem met meel. Snijd de blokjes caramel in kleine stukjes.
Na 5 min stop je met mixen en voeg je de lonka stukjes toe aan je beslag. Meng alles goed samen met een spatel.
Doe je beslag dan in de tulband en doe en cake in een voorverwarmde oven gedurende 40 min op 180 graden.
Je cake is gaar wanneer je een saté prikker in je cake stopt en hij komt er schoon uit.
Nadat de cake gaar is laat deze dan zeker 30 min afkoelen.
Smelt de bebogeen ondertussen au bain Marie en snijd de overige caramel blokjes in kleine stukjes.
Draai hierna de cake op en stort deze uit op een bord. Giet bebogeen over je cake en strooi er wat caramel blokjes over.