Dit moet je gewoon eens gemaakt hebben, overheerlijke chocolate chip brownie koekjes. Hier konden we er niet van af blijven. De koekjes smelten in je mond. Ben je gek op chocolade dan is dit recept gewoon een must.
De combinatie van brownie maar dan een koekje… boy oh boy… lock me up, this is too good!
Lees hieronder hoe je dit zelf thuis kunt maken.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 175 Gram bloem
- 15 Gram cacao
- 5 Gram bakpoeder
- 1,5 Gram zout
- 200 Gram pure chocolade
- 60 Gram ongezouten roomboter
- 2 Eieren maat L
- 100 Gram suiker
- 50 Gram lichtbruine basterd suiker
- 100 Gram chocolate chips
- Zee zout
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Smelt de pure chocolade au bain marie samen met de ongezouten roomboter. Voeg de bloem toe aan een schaal en zeef de cacao hier boven. Voeg de bakpoeder en het zout ook toe.
Voeg de basterdsuiker en gewone suiker toe aan de bloem. Meng dit met een garde.
Zodra de chocolade en de roomboter is gesmolten haal je dit van het vuur af. Laat de chocolade een beetje afkoelen. Voeg dan de eieren aan de chocolade toe en meng het samen. Giet dan de chocolade mengsel toe aan de bloem en meng het door tot een mooie bal.
Nadat je een mooie bal deeg hebt doe je de chocolate chips erbij en kneed het in het deeg. Hierna kan je het deeg voor een minuut of 10 in de koeling zetten. Na 10 min neem je een ijsschep en vorm je balletjes van ongeveer 30 gram.
Bak de koekjes af in een voorverwarmde oven op 170 graden gedurende 10 minuten.
Zodra de koekjes gaar zijn laat je ze goed afkoelen en kun je er zeezout over heen strooien.
Geniet ven de heerlijke koekjes.
[/checklist-box]