Dit gerecht is makkelijk en lekker. Als je een dag hebt waar je gewoon geen zin hebt om te koken. Dan is dit gerecht gewoon ideaal. Afgelopen weekend had ik niet zo een zin om te koken en besloot ik dus om broodjes te vullen.
Ik had nog kippendijen in de vriezer liggen, hier heb ik deze heerlijke broodjes mee gemaakt. Frietjes er bij gebakken een simpele salade er bij. Beide helemaal gelukkig er mee. Hieronder kun je het recept volledig doornemen.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
- 250 Gram kippendijen filet
- 2 Uien
- 1 Rode paprika
- 1 Groene paprik
- 50 ML water
- 2 Eetlepels lichtbruine basterdsuiker
- 4 Eetlepels ketjap
- 4 Eetlepels chilisaus
- Zwarte peper
- Sap van 1 citroen
- 2 Knoflookteentjes
- Scheut olijfolie
- Turkse puntbroodjes
- Komkommer
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Schil de uien en was deze, snijd de uien in smalle reepjes en voeg het toe aan de koekenpan met een scheutje olijfolie. Zet de koekenpan op het vuur en zet hem middelhoog. Ontpit de paprika en was deze, snijd de paprika ook in reepjes en voeg het meteen toe aan de koekenpan. Schil de knoflook en rasp deze en het mag ook meteen in de koekenpan. Meng het beetje samen met een spatel. Voeg na 3 minuten de chilisaus toe. Meng alles nogmaals samen met spatel, dit ook zodat het niet aanbrand. Roer / schep het steeds om.
Voeg de ketjap toe en schep het nogmaals om met de spatel. Weeg het water af en voeg het toe samen met de basterdsuiker. Laat het nu een minuut of 5 even doorbakken.
Voeg de citroensap toe samen met wat zwarte peper naar smaak. Voeg dan de kippendijen toe en bak het samen, kippendijen hebben niet lang nodig om te garen. Na een minuut of 8 is het wel gaar. Meng alles goed samen en je kunt beginnen met de broodjes vullen.
Snijd het broodje open en beleg deze met wat komkommer, vul hierna het broodje en je kunt lekker gaan genieten.
Eet smakelijk.
[/checklist-box]