Hij is licht maar zit boordevol vitaminen.
Broccoli soep, tijdens de Ramadan kan een kommetje broccolisoep ook erg lekker zijn. Harrira maak ik niet veel omdat het bij ons erg zwaar op de maag valt dus kies ik liever voor een licht soepje.
Vandaag deel ik dus dit lekkere recept met jullie.
Beschrijving
Wat heb je nodig
500 Gram broccoli
1 Aardappel
100 Ml kookroom
1 Ui
Zwarte peper
1 Kip bouillon
1 Groenten bouillon
1,5 L water
Olijfolie
Bereidingswijze
Kook 1,5 L water in de watermolen. Schil de ui en was deze, snijd de ui in blokjes en voeg deze toe aan je soeppan. Voeg een scheutje olijfolie toe en zet de pan op een middelmatig vuurtje. Schil de aardappel, was deze en snijd hem in blokken, voeg de aardappel toe aan de pan en bak het kort met de ui. Was de broccoli en snijd hem in kleine stronkjes voeg het dan toe aan de pan samen met de 1,5 L water. Voeg de kip en groenten bouillon toe aan de pan. Laat de groenten langzaam in ongeveer 30 min gaar koken. Zodra de groenten gaar zijn kun je alles gaan pureren.
Nadat de soep gepureerd is voeg je de kookroom toe samen met wat zwarte peper naar smaak.
Lekker opdienen en genieten van de soep.