Prep Time: 20 min Cook Time: 15 min Total Time: 1 hr
De bladeren aan de bomen beginnen weer erg mooi te kleuren, oranje, rood, geel, bruin en hier en daar nog wat groen. Naast de zomer is de herfst toch wel 1 van mijn favoriete seizoenen. Heerlijke baksels met appels, pompoen en zo veel meer.
Een simpele salade bij het eten is altijd lekker. Zo krijg je meteen ook de juiste vitamines binnen. Afgelopen week heb ik spliterwten soep gemaakt. Bissara oftewel zoals wij berberse zeggen Thamarakt.
Mijn man is hier niet zo gek op en wilt hier dan altijd een side dish bij.
Deze keer heb ik er voor gekozen om een simpele broccoli salade er bij te serveren.
Het is voor degene die kha eten lekker en makkelijk te maken. Als salade valt deze ook erg goed en is lekker vullend.
Hieronder kun je lezen hoe je deze salade kunt maken.
Beschrijving
Wat heb je nodig
1 Broccoli
2 Eetlepels walnootolie
Peper
Zout
2 Bosuitjes
Handjevol walnoten
Bereidingswijze
Snijd de broccoli in kleine stronkjes. Was de broccoli goed, vul een pan met water en doe hier de broccoli in. Zet de pan op een middelmatig vuurtje en kook de broccoli gaar in een minuut of 8 tot 10. De broccoli moet wel mooi groen van kleur blijven zodat je alle vitamine behoud.
Was de bosuitjes en snijd ze in kleine stukjes.
Zodra de broccoli gaar is laat je deze eerst goed afkoelen. Doe deze dan in een salade schaal met de bosuitjes en doe de walnootolie erbij.
Je kunt nu een snufje zout en peper toevoegingen. Meng het allemaal samen en je kunt genieten van de salade.
Niet helemaal op? Je kunt hier de volgende dag ook mee lunchen.
Geniet er van.
https://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2024/09/Pumpkinpie_-8426.jpg900600sihamdailyhttps://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2023/02/1-1.pngsihamdaily2024-09-26 15:25:542024-09-26 15:25:54Pumpkin pie