Prep Time: 20 min Cook Time: 15 min Total Time: 1 hr
De bladeren aan de bomen beginnen weer erg mooi te kleuren, oranje, rood, geel, bruin en hier en daar nog wat groen. Naast de zomer is de herfst toch wel 1 van mijn favoriete seizoenen. Heerlijke baksels met appels, pompoen en zo veel meer.
Een cake maken zonder boter of olie in het beslag? Dat kan! Ik vind de cake persoonlijk heerlijk! Lekker smeuïg met een vleugje citroen. De volgende dag is hij zelfs lekkerder!
Bereidingswijze
Wat heb je nodig
200 Gram bloem
1 Citroen schil en sap
150 Gram suiker
180 ML ongeklopte slagroom
2 Gram bakingsoda
4 Eieren
Snufje zout
Bereidingswijze
Klop de eieren met de suiker en zout stijf met de mixer. Mix de eieren 7 min op de hoogste stand. De eieren zullen lichtgeel van kleur worden en stijf. Rasp de citroen. Voeg hierna de citroenschil en sap toe aan het beslag en mix nog 1 minuut door.
Zeef de bloem met de bakingsoda boven je beslag. Vouw dit rustig met een spatel tot het 1 geheel is. Warm de slagroom gedurende 30 sec op in de magnetron en voeg het toe aan je beslag. Meng het nogmaals voorzichtig met je spatel.
Vet de bakvorm in of bekleed deze met bakpapier. Ik heb een rechthoekige bakvorm gebruikt van 30 cm. Voeg het beslag toe.
Hierna kun je een laagje op ongezouten roomboter boven je beslag spuiten in een rechte lijn. Dit is optioneel en hoeft dus niet. Je krijgt een mooie glans laag op je cake. Dit spuit je boven op je cake, het dient een smalle lijn te zijn in het midden van de cake. Van boven naar beneden.
De cake kan hierna in een voorverwarmde oven op 170 graden gedurende 6 min. Hierna dient de oven op 150 graden gezet te worden gedurende 28 min.
Na het tijdsblok haal je de cake uit de oven en laat je hem afkoelen. Hierna kan hij uit de bakvorm gehaald worden. Dek de cake met folie en laat deze een aantal uur rusten voor je deze aansnijd.
https://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2024/11/Basis-vanille-cake-8932.jpg900600sihamdailyhttps://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2023/02/1-1.pngsihamdaily2024-11-21 20:39:142024-11-21 20:53:38Vanille basiscake: het beste recept voor beginners en gevorderden
https://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2024/11/pepernotentiramisu-9579.jpg900600sihamdailyhttps://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2023/02/1-1.pngsihamdaily2024-11-19 20:56:282024-11-20 21:16:42Kruidnoten tiramisu in glaasjes