Blond, Sinaasappel, Pindakaas en cheescake.
Een lekkere, betere combinatie is in mijn ogen niet. De lekkerste pindakaas komt naar mijn eerlijke mening echt van de pindakaas winkel vandaan. Geef mij gerust 10 potten pindakaas van de pindakaas winkel en ik ben er wel zoet mee. In samenwerking met de pindakaas winkel heb ik dit heerlijke toetje gebakken vanmorgen.
Ik heb ze overigens zelf benaderd omdat ik oprecht veel bij ze bestel. Ik zag de nieuwe smaak Sinaasappel pindakaas en wist meteen hier moet ik iets mee. Ik heb het team benaderd en mag met de smaak aan de slag gaan. Ook dit keer stellen e niet teleur het is echt een heerlijke pindakaas met een heerlijke sinaasappel smaak. Amazing voor koningsdag. Ik weet iedereen gaat dan aan de tompoucen etc, probeer eens deze heerlijke cheesecake bars uit. Ook eens leuk om iets anders op tafel te serveren ipv de tompoucen.
Mocht je dit willen uitproberen lees dan even dit recept door en ga thuis aan de slag.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 230 Gram gesmolten ongezouten roomboter
- 200 Gram lichtbruine basterdsuiker
- 50 Gram kristal suiker
- 2 Eieren maat L
- 10 Gram vanille pasta
- 285 Gram bloem
- 7 Gram bakpoeder
- 100 Gram bakvaste witte chocolade druppels
- 300 Gram monchou ( cheesecake )
- 2 Eieren maat M ( cheesecake )
- 1 Eidooier ( cheesecake )
- 50 Gram suiker ( cheesecake )
- 20 Gram bloem ( cheesecake )
- 75 Gram creme fraiche ( cheesecake )
- 130 Gram Sinaasappel pindakaas van de pindakaas winkel ( cheesecake )
- Sinaasappelsnippers
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Begin eerst met het beslag voor de blondie.
Neem een ruime kom en voeg hier de basterdsuiker en kristal suiker toe. Smelt de ongezouten roomboter en voeg dit toe aan de suiker. Meng het geheel samen met een garde. Breek hierna de 2 eieren maat L er bij. Meng dit nogmaals samen.
Voeg de vanille pasta toe en meng het samen. Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng het beslag goed samen met een spatel. Eindig met de chocolade stukjes. Neem nu een rechthoekige bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Giet het beslag er in.
Begin aan je cheesecake beslag.
De monchou dient op kamertemperatuur te zijn. Voeg de monchou toe aan je kom en klop dit los met een mixer, voeg de suiker toe, mix dit nogmaals goed samen.
Breek de 2 eieren bij de monchou en voeg dan ook de eidooier toe. Klop het nogmaals met de mixer en voeg de crème fraiche en de pindakaas toe. Laat het een minuut of 3 mixen. Voeg de bloem toe en mix het nogmaals een minuut of 3 goed door.
Giet het beslag boven de blondie beslag en verwarm de oven voor op 170 graden.
Bak de cheesecake gedurende 40 minuten af in de oven. Haal de cheesecake wanneer deze klaar is niet meteen uit de oven. Laat de cheesecake gedurende 60 minuten rusten in de oven.
Haal de cheesecake uit de oven en laat hem vervolgens nogmaals 60 minuten rusten voor je deze aansnijd.
Decoreer met sinaasappelsnippers.
[/checklist-box]