Eid Mubarak Saeed!
Dit wil ik eerst even zeggen, ik hoop dat iedereen geniet van deze mooie dagen. Voor ons moslims is het offer feest. Er wordt lekker veel gebarbecued en genoten.
Misschien gek dat ik dan ook nu dit recept plaats. Ik persoonlijk vind een dag of barbecuen leuk, maar kan dan al niet snel genoeg weer normaal eten voorbereiden. Persoonlijk ben ik niet echt een vlees eter maar vind de tijd onderling gewoon enorm gezellig. Een weekje terug heb ik bissara gemaakt dus ik besluit dit dan ook vandaag op de blog te plaatsen.
Hieronder kun je het recept doornemen.
[checklist-box title=”Beschrijving” extraTitle=”” extraUrl=””]
- 300 Gram spliterwten
- 4 Teentjes knoflook
- 30 Ml olijfolie
- 1 Theelepel zout
- 2 Theelepels komijn
- 1 Ui
- 700 Ml water
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Was de spliterwten goed tot het water helder is.
Schil de ui, was deze en snijd het in reepjes, voeg de spliterwten toe aan de pan samen met de uien. Schil de knoflook en pers deze uit en doe het ook in de pan. Voeg het water toe en zet de pan op een middelmatig vuurtje.
Voeg de olijfolie, zout en komijn toe. Laat de spliterwten rustig garen. Kijk steeds of er voldoende water in de pan zit, zo niet kook wat water en voeg het toe. De spliterwten zijn meestal wel in een minuut of 30 a 35 gaar. Bekijk dit wel even zelf. De spliterwten zijn gaar als het een wat dikke substantie is. Iets dikker dan gewone soep. Maar niet zo dik als een puree. De spliterwten moeten goed garen.
Pureer de spliterwten dan met een staafmixer en zet de pan terug op een laag vuurtje. Voeg nogmaals een ml of 20 olijfolie toe en meng het samen met de spatel. Laat de soep nogmaals een minuut of 2 pruttelen en je kunt opdienen. Als het opgediend is kun je er nog wat komijn overheen strooien en nog wat olijfolie bij doen.
Geniet er van.
[/checklist-box]