Berliner bollen, ik vind ze persoonlijk heerlijk.
Vandaag heb ik mij er ook aan gewaagd. Hier in huis zijn we er beide dol op.
Natuurlijk wil ik graag het recept met jullie meedelen.
Beschrijving
Wat heb je nodig
340 Gram bloem
50 Gram suiker
1 Theelepel zout
1 Zakje gedroogde gist
60 ML vollle melk
55 ML warm water
60 Gram ongezoute roomboter
2 Eieren
Vulling:
Aardbeien Jam
Extra
Kristal suiker
Kaneel
Bereidingswijze:
Neem een ruime kom en voeg hier de bloem en suiker toe. Meng het samen met een spatel.
Neem een ruime kom, warm de melk een beetje op. Voeg de melk toe aan de kom, zo ook het warme water en de eieren. Meng het geheel samen. Voeg dan de ongezouten roomboter toe, roer dit ook samen. Let op de boter lost op omdat het water en de melk warm zijn, het is wel belangrijk dat de roomboter op kamertemperatuur is. Zo ook de eieren. Meng alles samen met een garde tot de roomboter compleet is opgelost.
Neem nu weer je kom met de bloem, doe aan de ene kant het zout en aan de andere kant het gist.
Maak nu een kuil in het midden, en voeg de boter melk mengsel toe. Kneed het deeg in de deegmachine gedurende 10 min. Het deeg is een heel plakkerig deeg. Vet een andere kom in met zonnebloem olie en doe hier het deeg in.
Laat het deeg gedurende 1 uur rijzen, het deeg dient afgedekt op een warme plek te rijzen.
Nadat het deeg is gerezen maak je er 10 bolletjes van. Druk deze wat platter en laat het wederom 45 min rijzen.
Hierna neem je een spuitzak met een rond spuitmondje en spuitje je aan de zijkanten de jam erin en druk je het deeg goed dicht.
Bak de berlinerbollen hierna af op een lage hitte stand. Dep de berlinerbollen hierna af met een keukenpapier en en rol de berliner bollen in de kaneelsuiker.
Kaneel suiker maak je door 50 Gram suiker te mengen met 1 theelepel kaneel.
Serveer de berlinerbollen warm dan zijn ze het lekkerst.
Geniet er van.
Liefs,
Siham
