Prep Time: 20 min Cook Time: 15 min Total Time: 1 hr
De bladeren aan de bomen beginnen weer erg mooi te kleuren, oranje, rood, geel, bruin en hier en daar nog wat groen. Naast de zomer is de herfst toch wel 1 van mijn favoriete seizoenen. Heerlijke baksels met appels, pompoen en zo veel meer.
Cupcakes, wie houd er niet van? Je kunt er jong en oud wel blij mee maken.
Een aantal weken geleden kreeg ik de vraag op het werk wat een leuk ideetje zou zijn om als kind zijnde te trakteren. Al snel kwamen we op het idee om cupcakes met de kinderen te bakken. De juffen kregen cupcakes versierd en gedecoreerd door mij en de kinderen mochten een leuk versierde cupcake versierd door de kinderen.
Hier heb ik dan gelijk de gelegenheid gepakt om het recept uit te werken voor jullie.
Hieronder kun je het recept doornemen en thuis ook maken.
Beschrijving
Wat heb je nodig
125 Gram zelfrijzend bakmeel
125 Gram poedersuiker
125 Gram ongezouten roomboter
Kwart theelepel baking soda
2 Eieren maat L
1,5 Eetlepel volle melk
Kwart theelepel vanille aroma
Enchanted Cream
Aardbeien of ander fruit ter deco
Amandelschaafsel ter deco
Beschrijving
Verwarm je oven voor op 170 graden.
Neem een ruime kom en zeef hier de bloem, poedersuiker en bakingsoda in. Voeg hierna de eieren en roomboter toe. Mix dit gedurende 30 seconden op een lage stand. Dit zodat alle ingrediënten samen komen. Hierna mix je het op de hoogste stand gedurende 1 min. Nadat je hebt gemixt voeg je de melk en vanille aroma toe en mix je het gedurende 30 seconden op een middelhoge stand.
Voeg de papiertjes toe aan je bakblik en doe de bakblik voor je het beslag opschept gedurende 2 min in de oven. Dit zodat de papiertjes niet loskomen wanneer de cupcakes gaar zijn.
Hierna haal je de bakblik uit de oven, vul de papiertjes 3 kwart met het beslag. De cupcakes kunnen nu gedurende 20 a 22 min in de oven.
Nadat de cupcakes gaar zijn laat je ze goed afkoelen. Ik laat de cupcakes 30 a 40 min afkoelen. Hierna ga ik over tot het maken van mijn topping. Ik gebruik hier altijd enchanted Cream voor. Deze is te vinden in elke bakwinkel. Enchanted Cream is een stevige soort room wat niet snel smelt en is mooi wit van kleur. De bereidingswijze vind je achter op de verpakking.
Nadat je de enchanted Cream hebt gemaakt spuit je rozetten of toefjes op de cupcake, ik doe dit met een wilton spuitmond 2D of 1M. Deze zijn ook in elke bakwinkel te vinden. Maak het af met wat amandelschaafsel en een aardbei.
Je cupcake is klaar en je hebt een heerlijke traktatie of iets leuks op tafel voor wanneer je bezoek hebt of gewoon zelf zin in hebt.
Geniet er van.
https://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2024/12/Frambozenmarshmallowkoekjes-9779-2.jpg900600sihamdailyhttps://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2023/02/1-1.pngsihamdaily2024-12-08 20:51:592024-12-08 20:51:59Frambozen-marshmallow chocolate chip cookies
https://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2024/11/Basis-vanille-cake-8932.jpg900600sihamdailyhttps://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2023/02/1-1.pngsihamdaily2024-11-21 20:39:142024-11-21 20:53:38Vanille basiscake: het beste recept voor beginners en gevorderden
https://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2024/11/pepernotentiramisu-9579.jpg900600sihamdailyhttps://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2023/02/1-1.pngsihamdaily2024-11-19 20:56:282024-11-20 21:16:42Kruidnoten tiramisu in glaasjes
https://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2024/11/vanillegriesmeelcake-9508.jpg900600sihamdailyhttps://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2023/02/1-1.pngsihamdaily2024-11-17 20:38:062024-11-21 19:28:14Griesmeelcake met vanillevla