Bananenbrood met chocolade en pretzels
Op zoek naar het perfecte bananenbrood met chocolade en een verrassende twist? Dit recept is precies wat je nodig hebt! Het bananenbrood is heerlijk smeuïg en biedt een perfecte balans tussen zoete banaan, rijke chocolade en knapperige pretzels. Dit eenvoudige recept is ideaal voor ontbijt, een tussendoortje, of gewoon bij een kop koffie. Met deze combinatie van smaken maak je gegarandeerd een blijvertje
Voor mij is dit bananenbrood de perfecte mix van brood en cake. Het heeft de luchtige textuur van een cake, maar de stevigheid van een brood. Dat komt doordat ik zowel boter als olie gebruik in het recept. De boter zorgt voor een rijke smaak, terwijl de olie het brood lekker vochtig houdt. Deze balans zorgt voor een heerlijk zachte textuur. Met de chocolade in het brood en de knapperige pretzels als topping is het voor mij het ideale bananenbrood!
Waarom dit bananenbrood?
Bananenbrood is altijd al een favoriet voor mij, maar deze versie met chocolade en knapperige pretzels maakt het nog lekkerder. De zoete bananensmaak, gecombineerd met de chocolade en een hint van zout van de pretzels, zorgt voor een heerlijk gebalanceerde smaak. En het mooiste is: het is supermakkelijk om te maken! Wij kunnen er echt van genieten, en het is altijd een hit in onze omgeving
Tips voor het Perfecte Bananenbrood
- Bewaren: Dit bananenbrood blijft tot 3 dagen heerlijk smeuïg in een afgesloten bak. Of snijd het in plakjes en vries ze in; zo heb je altijd een portie op voorraad!
- Variaties: Geen pretzels in huis? Voeg eens gehakte noten toe voor een extra bite.
- Rijpe bananen: Hoe rijper de banaan, hoe zoeter het brood. Heb je bananen die net niet rijp genoeg zijn? Doe ze dan 10-15 minuten in de oven op 150°C, en ze zijn perfect zacht en zoet!
- Gebruik goede chocolade: Voor veel van mijn recepten gebruik ik de chocolade van Callebaut o.a verkrijgbaar bij Baktotaal uiteraard kun je ook chocolade uit de supermarkt gebruiken.
Wil je liever een ander recept uitproberen? Bekijk dan deze recepten:
Chocolade bananenbrood
Havermout koekjes met cranberry’s
Chocolade tulband
Bananenbrood met chocolade
Zit je met rijpe bananen? Dat komt goed uit! Dit recept voor bananenbrood met chocolade levert een heerlijk smeuïg brood op, met die extra zoete touch dankzij de chocoladestukjes en de pretzels op de topping. Het is perfect als ontbijt, tussendoortje, of gewoon bij een kop koffie.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang brunch, lunch, middagsnack, Ontbijt, tussendoor
Keuken Amerikaans, Nederlands
- 3 rijpe bananen geprakt
- 100 gram ongezouten roomboter gesmolten en tot het bruin is
- 50 ml zonnebloemolie
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 50 gram kristalsuiker
- 2 eieren maat L
- 1 tl vanille-bourbon pasta
- 250 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baking soda
- snufje zout
- 100 g pure chocoladestukjes
- een handvol mini-pretzels
Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed je bakvorm met bakpapier of vet deze goed in.
Klop in een grote kom de geprakte bananen samen met de gesmolten gebruinde boter, olie, lichtbruine basterd suiker, kristalsuiker, eieren, en vanille-bourbon pasta tot een glad mengsel.
Zeef de bloem, bakpoeder,baking soda en zout en voeg dit toe aan het bananenmengsel.
Meng dit kort tot alles goed gemengd is, maar overmix niet.
Spatel de chocoladestukjes door het beslag.
Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strooi de pretzels eroverheen voor een knapperige topping.
Bak het bananenbrood ongeveer 50-60 minuten in de oven, tot een prikker er schoon uitkomt.
Laat het brood even afkoelen in de vorm, en daarna op een rooster.
Snijd het brood aan en geniet van de lekkerste bananenbrood met chocolade.
Trefwoord bananenbrood met chocolade, het perfecte bananenbrood met chocolade recept, het perfecte bananenbrood recept, pretzels
Trackbacks & Pingbacks
[…] je zin in iets anders? Probeer dan eens mijn bananenbrood of griesmeel […]
[…] je een ander recept uitproberen? Probeer dan eens deze chocolade bananencake […]
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!