Bagels & Beans…Nee gewoon Siham’s Bagels.
Ik stond vanmorgen op en dacht wat ga ik vandaag maken.

Hij vond dat ik weer de blog mag updaten…zo wordt zijn maag ook weer eens gevuld met lekkers. Om 06:00 werd ik wakker en dacht meteen straks maak ik bagels, bagels met een lekkere eiersalade.

Om 08:30 ben ik er uit gegaan om aan het deeg te beginnen… Hieronder kun je stap voor stap lezen hoe je deze heerlijke broodjes kunt maken.

Beschrijving

Wat heb je nodig

Voor 5 Bagels

250 Gram bloem

7 Gram droge gist

10 Gram suiker

Snufje zout

250 ML lauwwarm water

Sesam of Maanzaadjes

Bereidinswijze

Neem een ruime kom en doe hier de bloem in. Voeg het zout toe en meng het samen. Voeg hierna de gist en suiker toe. Giet het lauw warme water toe en begin het deeg te kneden met de deegmachine. Laat het deeg minimaal 15 min kneden op de hoogste stand.

Nadat het deeg is gekneed laat je het 60 min rijzen op een warme plek.
Nadat het deeg gerezen is neem je een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Bestrooi de bakpapier met wat bloem.


Maak nu een mooie bal van je deeg en haal hier 5 balletjes uit van rond de 80 gram ongeveer. Vorm de balletjes en haal er een bolletje uit in het midden. Zoals je een donut zou maken. Druk het deeg wat platter en druk er met een waterdop een balletje uit.

Laat het deeg nogmaals 30 min rijzen.

Nadat je dit hebt gedaan pak je een ruime pan en vul je deze met water. Kwart van de pan is voldoende. Zet de pan op het vuur. Zodra het water begint te koken doe je de 2 Bagels in de pan. Laat de bagels in het water gedurende 1,5 min draai ze dan om en laat ze nogmaals doorkoken 1,5 min. Zet wel je timer erop. Haal de bagels dan uit de pan en laat deze uitlekken op een schone theedoek. Als je dit allemaal hebt gedaan kunnen de bagels bestrooid worden met maanzaad of sesamzaadjes.

Hierna kunnen de bagels in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 15 a 20 min.

Bak de bagels mooi af, zodra ze mooi goudbruin zijn kunnen ze uit de oven gehaald worden. Laat ze eerst afkoelen voordat je er je tanden in zet.

De bagels kunnen met allerlei lekkers gevuld worden.

Geniet er van.