Een heerlijk Turks gerecht met Gepofte aardappelen en een vulling waar je U tegen zegt. Van wortelen tot aan aan olijven en worstjes. Je kunt het vullen zoals je wilt. Aangezien wij het gezonder wilden heb ik gekozen voor de zoete aardappel met een eigen variant van de vulling. 

Hieronder vind je het gehele recept. 

#Turkish #Kumpir #Dinner #Delicious #Healthy #Sihamlkc 

Beschrijving

Wat heb je nodig

Zoete aardappelen

Bonduele mix melange doperwtjes, mais en paprika 

2 wortelen

Zoet zure augurken 

3 tonijn blikjes 

Geraspte kaas

Sesam olie of olijfolie 

Bereidingswijze 

Was de aardappelen grondig. Dit zodat je geen zand meer hebt in je aardappelen. Maak ze dan droog met een keukenpapier. Prik er gaatjes in met een vork. Ondertussen zet je de oven aan op 180 graden het liefst hete lucht zodat de warmte overal circuleert.

Je kunt ervoor kiezen om je aardappelen in aluminium folie te wikkelen, dit heb ik zelf niet gedaan. De aardappelen kunnen gedurende 45 min op 180 graden in de oven. 

Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukjes. Kook de wortelen gaar. Lek de tonijn uit en de bonduele mix. Snijd de augurken in kleine plakjes. En voeg alles samen, zo ook de wortelen bij de rest van je vulling. 

Prik na 45 min, in je aardappelen en kijk of de aardappelen gaar zijn van binnen. Je moet er makkelijk door heen kunnen. Is dit het geval? Haal dan de aardappelen uit de oven en snijd deze verticaal in het midden. Prak de aardappelen van binnen. Je kunt er voor kiezen om gelijk geraspte kaas over heen te strooien en het geheel te prakken. 

Als je dit hebt gedaan begin je met het vullen van de aardappel en eindig je net het strooien van de geraspte kaas. Doe je aardappel nog eens voor 10 min in de oven om de kaas te laten smelten. 

Geniet ervan!

Liefs, 

Siham